ÚJ (Szigi-szemmel): Viadal

Az emberek különbözőek, éppen ezért más-más dolgok hozzák meg az életükbe a boldogságot. Néhányuknak anyagi, másoknak társadalmi hovatartozásuk határolja azt be. 

Mindig is kitartottam abbéli véleményem mellett, hogy a kiskocsmáknak is van egyfajta fílingje, mert sokunk szeret az egyszerű gondolkodású, sznobizmust kerülő emberek között. Természetes néha elviselhetetlen a krónikus agysejtgyilkos, pláne, ha az rendszeres és notórius.

Ugye milyen érdekes kedves olvasó, hogy a politika is megtalálja néha ezt a réteget a választások előtt? 

Történetünk egy szűk közösség, Dunaszerdahely, a keleti lakótelep egyik, a „változás” után elsők között megnyílt presszójában, a Mini presszóban játszódott, és egy káposztafőző versennyel teljesült be. A legjobbak, akik mi vagyunk (!), és már két verseny első helyezését is behúztuk, idén technikai okok miatt (nyerjen más is) nem indultunk.

A verseny a szokásos önbizalommal indult, és már hetekkel a kezdés előtt odamondogattak egymásnak a csapatok. Szombat 9 óra és a startpisztoly eldördült. Néhány, gyengébb kondícióban lévő induló csak 10-es Bažanttal indított, de voltak, akik az ízlelőbimbó kifinomultsága érdekében az 52-re esküdtek.

A verseny zökkenőmentesen zajlott, a szervező a kórházi készültséget előzetesen figyelmeztette, és a Glória temetkezési vállalat is külön telefonvonalat biztosított, ha esetleg nem várt esemény történik. 

Az eredményhirdetésre titkosított zsűritagok érkeztek az esetleges nézeteltérés elkerülése érdekében, amely annak rendje és módja szerint meghozta döntését.

Az első helyezett a Mondok csapat – Mondok Árpi bátyánk és neje lett, második a Faragó Zoltán vezette Kérdőjel team, akik maguk is meglepődtek az előkelő helyezésen, harmadikként pedig a fiatal Anda Denisz vezette Mini presszós csapat végzett. A vigaszdíjakat a többi 3 csapat kapta, akiknek állítólag nagyobb számlákat kellene hagyni néha a pincérnőnél és akkor talán dobogósok is lehetnének. 🙂

Viccet félretéve, négy, azaz 4 csapat főztjét kóstoltam meg, és állítólag én is rendelkezem némi kifinomult gasztronómiai tulajdonsággal. Mindegyik nagyon finom volt, és ugye, ahogy a mondás tartja, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább