ÚJ (Szigi-szemmel): Karácsonyi hangulat(ok)

Nincs olyan érzésetek, mikor elmúlik a karácsony, megint egy évvel idősebbek lettünk? A szilveszter már csak olyan ráadás. Biztos vagyok benne, hogy a hasonló érzések csak azokban az olvasókban motoszkálnak, akik már sok karácsonyi bejglit megkóstoltak. 

Sokan vannak, aki azt a véleményt osztják, hogy a karácsony már vesztett régi fényéből, rohanás, mizéria, egy szükséges ünnep, ami jó, ha van, de jobb, ha eltelik.

Való igaz, Jézus születését, az egyik legnagyobb keresztény ünnepet mindenki saját ízlése szerint ünnepli, de van olyan érzésem, hogy őseink meghittebb karácsonyokat ültek, mint mi.

Lehet, nem volt mindenütt gazdag jézuska, nem került karácsonyi pulyka az asztalra és még csak egy béemwét sem toltak a karácsonyfa alá, de a szeretet meghittebbé varázsolta azt. 

Emlékszem, jóapám egy vasárnapi ebédnél elővett egy napilapot, a Pravdát, melyen Gustáv Husák integetett a címlapról. Nagyapámnak elég volt egy pillantás és visszarakta a helyére a lapot, hiszen evidens volt, hogy ebéd közben nem olvasunk újságot. Akkor még nem volt Facebook és okostelefon.

Mark Zuckerberg sem posztolt karácsonyi szelfit a fészbuk oldalán, de vajon nem lehetett karácsonyfája vagy rászólt a nagyapja?

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább