(Szigi-szemmel): All inclusive 

Biztosan találkozott már a kedves olvasó az írásom címét tartalmazó angol kifejezéssel, tudniillik vannak olyan országok, amelyeknek nem kis bevételi forrást jelent az idegenforgalom. Az évszak szinte minden részében elhalmoznak bennünket jobbnál jobb ajánlatokkal, melyek kellemes pihenést, kikapcsolódást nyújtanak számunkra. 

A minap egy ilyen pár napos agytisztuláson vettem részt, amely maximálisan kielégítette az igényeimet. A hely nevét, ha megengedik, nem írom le, hiszen a Szigi-szemmel egy komoly reklámhordozóvá nőtte ki magát, és ugye, a propagandát már meg kell fizetni. 🙂

A történetem egy vacsoránál játszódott. A mellettem lévő, németül beszélő asztaltársaságot akarva akaratlanul is észre kellett vennem, mert a két asztal közti hely többször is kevésnek bizonyult.

Gyanúm szerint a 3 fő, férj-feleség, és a hasonlóságra alapozva, a pasas húga lehetett.

Amikor az első sültkrumpli az asztal alatt landolt, még szemérmesen másfelé fordítottam a tekintetemet, mert a feleség úgy megrakta tányérját a csirkeszárnnyal, hogy a krumpli pottyanása törvényszerű volt.

Jól van, megesik!

A hölgy komótosan, de határozott mozdulatokkal ledarálta a tányér tartalmát, miközben a férj és a társaság másik hölgytagja is hasonló mennyiségűt abrakolt. A feleség annyira természetesnek vette a újrázást, mint én a második sörömet, és itt csengtek először a fülembe Norbi szavai. Korsó söröm aljában még volt egy korty, amikor a hölgy újra útnak indult, és a csirkét disznó váltotta, egy fél adag körettel.

Hihetetlen, de igaz, hogy a pécsi főzésű sört némi kételyekkel fogadtam, de úgy döntöttem, iszom egy harmadikat, mikor

a hölgy disznóhús elfogyasztása után, pár lekváros dödöllével tett egy fordulót. 

Nem tudom, érzékelte-e a rácsodálkozásomat, mikor fogta a telefonját, és mint egy elterelő hadműveletként fotózni kezdte a svédasztalt. Gondolom, a fészbukra kellett az aznapi menü, de mit ad a teremtő, egy gyümölccsel megrakott tállal tért vissza. Ekkorra már a férj szemében némi aggodalmat véltem felfedezni, de nem mert szólni.

Söröm meg fogyóban volt, amikor honnan, honnan se, egy tányér sütemény termett a szomszéd asztalra.

Kicsit fordult velem a világ, mikor a süti után vajaskiflit majszolgattak, de a végét nem vártam meg, mert volt vagy 8 féle kávé is.

Norbi, te tiszta hülye vagy?!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább