Klikk Out Vikkendhouse: Zene otthon maradáshoz

A bekezdésben gyakran említem az időjárást, ami nagyjából akkora hatással lehet az aktuális hangulatunkra, mint a zene. Ha mindkettő kedvez, akkor elég valószínű, hogy megalapozzák az egész napos jókedvet. Most az időjárás is rendben van, a mai zenék is valóságos gyöngyszemek, viszont itt van a pandémia, a karantén és a végeláthatatlan várakozás, hogy egyszer majd minden visszaáll a régibe, vagy egy újba. Erre az időre legyen a jó barátunk a kultúra, az internetes archívumok és nem utolsó sorban a Vikkendhouse. 

Fotó: Ugróczky István

Majerník Gábor vagyok, a Galánta mellőli Vágáról származom. Dunaszerdahelyen tanultam és a suli befejezte után ideköltöztem. Jelenleg a Super Zoo-ban dolgozom, mint eladó, de emellett akvaristaként és DJ-ként is tevékenykedem.

A zene megszállottjaként ismertelek meg. Mi váltotta ki nálad ezt az érzést?

Emlékszem még az első NFG-s drum and bass-bulira. Akkor még ez az irányzat számomra teljesen új volt. Amint meghallottam a számomra akkor még csak fura hangok egybefolyását, már akkor éreztem, hogy megtaláltam azt a zenei ágat, amit eddig kerestem.

Miket hallgattál addig, amíg kerested a leginkább hozzád illő műfajokat?

Kiskoromban főleg nagyapám mulatós kazettái forogtak a magnóban. Azután főleg rapet és reggae-t hallgattam. A hiphopot lassan felváltotta a rock és a metál, de a reggae maradt! Az utóbbi hármat még most is szívesen hallgatom, bár közben megszerettem az operát is. Nagy kedvenceim: Bocelli és Pavarotti.
Ezt lassan felváltotta a techno és a house, amiből pedig eljutottam a drum and bass-ig, ami mára teljesen belopta magát a szívembe. Emellett szívesen hallgatom a régi hippikor zenéit is, mint a Led Zeppelin, The Animals, Jefferson Airplane, The Queen.

Mi volt az eddigi legnagyobb zenei élményed?

Életem legnagyobb bulijának a második Greenlandet titulálom. Ez egy helyiek által szervezett egyre növekvő drum and bass zenei fesztivál. Azóta sem sikerült úgy megbolondulnom, ahogy akkor, ott!

Említetted, hogy te is DJ-zéssel foglalkozol. Miért határoztad el magad a zenét válogató és prezentáló szakma mellett?

Ahogy említettem, az első találkozásom a drum and bass stílussal indított el utamon. Amikor még csak fura hangokként éltem meg a műfajt, már akkor is éreztem valamilyen fura kötődést iránta, amiből egy életre szóló érzés lett. Közben megismertem Soldierrt és Farkit, lassan pedig az egész dunaszerdahelyi bandát, akik felsőfokon művelik a drum and bass-t. Ezek összhatására határoztam el, hogy kipróbálom én is a DJ szakmát.

Úgy éreztem, hogy meg akarom osztani másokkal is ezt azt az érzést, amit nálam a zene idéz elő.

Térjünk a mixhez, ahol a nyolc kedvenced szólal meg egy eklektikus válogatásban. Előtte még arra lennék kíváncsi, mit üzensz az olvasóknak, mit tegyenek eme vészterhes időszakban?

Ebben a jelenlegi karanténhelyzetben ne engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk a pánik. Maradjunk nyugodtak, nem kell egyből megvenni az összes kiflit meg lisztet. Nyugodtan hagyhatunk a másiknak is, mert az üzletek még a pandémia csúcsán is nyitva lesznek. Vegyünk maszkot, ha bárhova megyünk és húzzunk kesztyűt, mert nem szégyen és nem pánikkeltés, hanem megelőzzük a bajt! Figyeljetek egymásra jobban. Ha tehetitek, maradjatok a lakásban. Tévé helyett inkább művelődjetek és hallgassatok zenét!

 

A MIX:


 

TRACKLIST:


1. Andrea Bocelli – Con Te Partiro

2. Bob Marley – Three Liltte Birds

3. Led Zeppelin – Starway To Heaven

4. Jefferson Airplane – Somebody To Love

5. Stoned Jesus – I am The Mountain

6. The Queen – Another One Bites The Dust

7. Paul Kalkbrenner – Moob (Original Mix)

8. Gydra – Problem

Az eddigi epizódokat az alábbi címen találod!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább