KLIKK OUT: Hamarosan itt a márciusi lapszámunk, mutatjuk, miről olvashatsz benne!

Címlapkép: Gocoň László

Ez az eset is bizonyítja, mennyire sűrű volt az elmúlt hét. Lapzártánkkor még épphogy csak bejelentették az első koronavírus-fertőzötteket, ma pedig néhány kivétellel minden zárva, az emberek csak szükség esetén mutatkoznak az utcán. Kérdéses, hogy ez a mostani rezsim meddig tarthat, mindenesetre márciusi lapszámunk ma megérkezik, ti pedig megtalálhatjátok majd a megszokott újságárusoknál, trafikokban és éttermekben (ahol adnak ki ételt).

Lapozzunk!

EDITORIAL


Nem ebbe fog beledögleni az emberiség (már megjelent weboldalunkon)

 

E sorok írásakor épp néhány napja annak, hogy Szlovákiában is megjelent az új koronavírus okozta COVID-19 betegség, de olyan gyorsan és történnek az erre adott reakciók és zajlanak a foganatosított intézkedések, hogy nehéz olyasvalamit írni, ami megjelenésünkkor is aktuális lesz. Fussunk azért neki!

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


Audi E-tron – A  jövőbe vezető út

 

„Ahogy beültem az E-tronba, egyből az az érzés kerített hatalmába, hogy az Audi tudja az utat. És itt most nem a megtenni kívánt kilométerekről beszélek, hanem arról az útról, ami az autóipar előtt áll.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ TAKÁCS TÍMEÁVAL


„Inspirálnunk kell a fiatalokat, nekem pedig ez a célom”

 

Öt éve már egyszer diktafonvégre kaptuk Takács Tímeát, akivel akkoriban mindenekelőtt a fiatal generációval a Novus Ortus diákszínpad keretein belül való munkáról beszélgettünk. Decembertől viszont ő a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK igazgatónője, és ez új horizontokat jelenthet a város központi kulturális életében. Egyebek mellett most ez is szóba került.

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Ugróczky István

KLUBJÁRÓ


A Rómer Ház – Győr

 

„A győri Rómer Ház a dunaszerdahelyi NFG klubhoz hasonló múltra tekint vissza. A kilencvenes években eseménydús művészélet zajlott Győr szívében, a Teleki László utca 21. szám alatt. Akkoriban főleg a Mediawave szervezőcsapata által jöhettek létre koncertek és filmestek, majd 2011-ben a hely bezárásra kényszerült. Pár évvel később néhány helyi fiatal törekvéseivel és a város támogatásával indulhatott újra a Rómer Ház.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotó: Ugróczky István

JEGYZET


Katonaéveim – honvágy

 

„A katonaéveim távlatában átsiklottam azon a tényen, hogy 10 hónap után engedtek haza először. Mégpedig úgy, hogy az egyik kapitány leánya valahova Magyarországra ment kirándulni, és jó áron kellett a forint. A mai napig nem tudom megfejteni miért, de egy délután hivatott, és megkérdezte, tudok-e szerezni forintot.”

Szerző: Szigeti Attila

PESTI NAPLÓ


Ha-ha-hapci!

 

„Az interneten sorra jelennek meg álhírek és hamis jótanácsok, amelyek teljesen haszontalan tippeket osztanak meg arra nézve, hogyan ne fertőződjünk meg. Az emberek elkezdték felhalmozni a tartós élelmiszert és a tisztítószereket, tartva egy esetleges karanténtól. Magyarországon jelenleg nehezebb kézfertőtlenítőt vagy orvosi maszkot kapni, mint egy új vesét.”

Szerző: Keri

SPORTINTERJÚ SZIGETI GERGELLYEL


Dunaszerdahelyi darts – soha rosszabb első évet!

 

„Fiatal bajnokság, jobbára fiatal csapattagokkal, de ettől függetlenül nagyon sokat fejlődtek a srácok. Hogy egy személyes példát mondjak, amíg korábban a nálam később kezdőket könnyen magam mögé tudtam utasítani, most már erről nem beszélhetünk. Meg kell szenvedni minden egyes meccsen, már a csoportkörökben is. Bárhová máshová megyünk játszani, ott is megálljuk a helyünket, és nincs olyan esemény, ahonnan ne térnénk haza valamilyen szép eredménnyel, esetleg díjjal. Azt hiszem, büszkén elmondhatjuk, hogy mindenféle szempontból számolni kell velünk.”

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: Ugróczky István

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Aranyeső hulljon nékem

 

„Az „életmentő folyadék” színskálája csaknem átlátszótól az aranysárgán keresztül a másnapos, szinte okkerig terjed. Noha legtöbbünk el is feledkezik róla, amint megszabadul tőle, és a viszontlátást nem preferálja, korántsem int mindenki ilyen könnyű szívvel búcsút saját vizeletének. Épp ellenkezőleg: bizonyos körökben nagy megbecsülésnek örvend, és nem hagyják a vécékagylóba, illetve veszendőbe menni.”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Wikipedia

HAVI KREATÍV


Nagy Tímea – Tímea mézeskalácsai

 

„A kézügyességemet anyukámtól örököltem, viszont minden tudásomat önerőből, szinte autodidakta módon sajátítottam el. Rengeteg éjszakába nyúló munka van mögötte, de úgy érzem, meghozta gyümölcsét.”

Szerző: Kürthy Judit

HÓNAP NŐJE


Izsóf Anikó

 

Mit csinálsz legszívesebben szabadidődben?

Szabadidőm nagy részét a barátaimmal és a párommal töltöm. Szeretem a spontán ötleteket, új helyeket és embereket megismerni, emellett imádok sminkelni.

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotó: Szabó Péter Pál

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább