Villáminterjú Peter Hyballával, a DAC egykori, a Breda jelenlegi edzőjével

NYITÓKÉP: FEKETE NÁNDOR

Üdvözöllek Peter, első ízben érdekelne, mi a helyzet veled a hivatásod terén?

Hollandiában március 6-án minden edzést és mérkőzést beszüntettünk. Jó csapatom van, sok tehetséges futballistával. Szeretnénk bejutni az élvonalbeli szereplésért folyó rájátszásba. Az asszisztensem, Maiki velem tartott Bredába. Laura és Admir szerződtetésére pillanatnyilag nincsen pénzkeret – talán a következő szezonban csatlakoznak hozzánk. Breda egy gyönyörű város, barátságos emberekkel, sok kávézóval és gazdag kulturális élettel. A játékosok most a gyors visszatámadáson alapuló taktikát tanulják, és azóta nem szenvedtünk vereséget a bajnokságban.

Hol és hogyan töltöd a napjaidat ebben a nehéz időszakban? 

Bonyolult a helyzet, de majd meglátjuk, mi lesz. Jelenleg Bredában élek egy szép apartmanban. Pillanatnyilag sokat kommunikálok a játékosokkal, lótok-futok, nézem a futballisták videóit megfigyelőként, filozófiáról szóló könyveket olvasok és egy új labdarúgó-edzéskönyv írásába is belefogtam.

Végezetül egy üzenetet kérnék tőled a DAC-közösségünk számára!  

Meglepetés volt számomra, hogy elbocsátottak a DAC-tól, és beszélhetnénk a telefonon történő elbocsájtás módjáról, de ez már a múlt. Csodálatos, sikerekkel teli időszakot töltöttem Dunaszerdahelyen. Mindig is képes voltam azonosulni a dunaszerdahelyi emberekkel, hiszen nekem is két nemzetiségem van: a német és a holland. Egy munkásosztálybeli edző vagyok, Dunaszerdahelyen pedig munkásosztálybeli szurkolók vannak. Így tehát az ottani embereket és szurkolókat örökre megőrzöm a szívemben! Örökre!!! Hajrá, DAC!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább