Szigi-szemmel: Rend-őrség 

Napok óta tartó zavargások vannak világszerte, amit a rendőri intézkedés közben elhunyt George Floyd halála váltott ki.

A május 25-én Minneapolisban történt rendőri intézkedés sokkolta az amerikai társadalmat és jelentős visszhangot keltett szerte a világon. Négy rendőr igazoltatta a 46 éves George Floydot, megbilincselték és a földre kényszerítették őt. Egyikük 8-9 percen keresztül a nyakán térdelt, Floyd csak annyit tudott suttogni, hogy nem kap levegőt, és a halottkémi jelentés szerint már az ötödik percben meghalt.

…és most itt álljunk meg egy szóra kedves olvasó!!

Talán Minneapolisban az a divat a rendőrség körében, hogy a kötelékbe tartozó rendőrök mennyi ideig tudnak térdelni valaki nyakán, miután megbilincselték? Vagy az történt, hogy az igazoltatott Floyd ellenállt a rendőri intézkedésnek? 

Megnézve a videófelvételeket, brutális képek tárulnak elénk és kétségtelen a rendőri túlkapás. Viszont az is teljesen nyilvánvaló, hogy az igazoltatott személy az első pillanattól kezdve nem működik együtt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel.

Tévedés ne essék, egy pillanatra sem szeretném védeni a hatalommal visszaélő rend őreit, akik néha egy-egy igazoltatásnál arrogánsak és tiszteletlenek, de nem hinném, hogy a sok túlkapásos esetnél mindig a munkáját végző rendőr a hibás.

Mi még itt a „keleti blokkban” úgy tanultuk, ha egy rendőr a munkáját végzi, legyünk együttműködőek és toleránsak. 

Lenne mit tanulniuk az öreg demokráciával rendelkező jenkiknek is.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább