Szabályok szerint élni és szenvedni

(DAC–Rózsahegy, kicsit másképp)

NYITÓKÉP: FEKETE NÁNDOR ILLUSZTRÁCIÓS FELVÉTELE

Hetek óta, csütörtökönként ezen a helyen egy focival foglalkozó, de a játék minden esszenciáját nélkülöző jegyzetem jelent meg Merre gurult a labda címmel. Nos, az a bizonyos labda azóta előkerült, ünnepelhetnénk, de nem hinném, hogy van olyan DAC-szurkoló, aki ezt tiszta szívvel tenné.A köret a kocsmák mélyén maradt, beszippantotta a stadion légüres tere. Hallom a morajt, de nem értem, látom az arcokat, és pont azt látom rajtuk, amitől féltem.

Szabályok! A 12-es játékos odakint szenved, másodjára eltűnt a hatalmas drapi is a kapu mögül. Szabályok, mert nem mutathatsz be kétszer ugyanazt a koreót, tudják ezt az ultrák, nincs kivétel alóla még most sem. Nem láttam élőben az első félidőt, igazából a meccset is csak úgy fél szemmel. A mindig szentimentális Roberto időközben ismét apa lett, ráadásul duplán. Két csillogó szempár, ők lesznek a következő „szezonbérletem”.

Ugye megérted, hogy a foci most megtűrt hiány is marad egy darabig, az élet kitépett egy darabot belőlem, viszont adott valami sokkal szebbet helyette.

Szünetben érkezem az ivóba, telefonomban két üzenet figyelmeztet: jól játszunk. Elhiszem, mást nem tehetek.

Olvasom, hogy ez az Andris gyerek valami olyat művelt, ami mifelénk nem szokás: mint kés a vajon, mint szitán a liszt. Tisztán látom, mi lehetett, a kapufák csattanását is hallom, mert megmutatják az arcok kérdezés nélkül. Talán sok volt az a múltkori öt gól, hisz’ amit egyszer jól csinálsz, azt legközelebb is elvárnák.

Apró változás a keretben, az ellenfél masszívabb, mint a múltkor, de hiába. A szenvedély utat törne minduntalan, lényedbe van kódolva az üzenete:

Ugyanabba a lényedbe, amiből kitéptek egy darabot. Harcoljatok, és írjatok történelmet!

Kapcsolódó tartalom

Ám a rózsának tövise van, néha szúr és megsebzi tenyered, amivel tapsolni kéne. A hűsítő söröskorsó csak egy ideig csillapítja a fájdalmat, marad egy hét bizonytalanság. Nem lehetetlen, és nem is a kényszerszülte valóság ez.

A végére beférhetett volna egy apró gólocska, egy szemernyi reménysugár, de nincs mit tenni. Csupán kimenni, felállni és megcsinálni! Ezrek lesznek mögöttetek, mert a történelmet mindig a győzteseknek kell megírni! – ez is szabály. Kell az a kupa! Mindent bele DAC!

(Roberto)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább