HANGFAL: Run The Jewels – Az évtized legkreatívabb hiphopformációja

A cikk megjelent a Klikk Out 2020/09. számában.

A Run The Jewels New York-i, atlantai duója, El-P és Killer Mike tekinthető a 2010-es évek egyfajta hangulati iránytűjének a hiphop területén, hiszen egyes albumaikkal tökéletesen visszatükrözik az aktuális társadalmi-politikai atmoszférát Amerikában, mielőtt az még igazán kicsúcsosodna. 

RUN THE JEWELS – RTJ4

♥♥♥♥♥


Jelen: walking in the snow, yankee and the brave, ooh la la, holy calamafuck.
Múlt: Down (feat. Joi), Legend Has It, Call Ticketron, Oh My Darling (Don’t Cry), Blockbuster Night Part 1, Run The Jewels, A Christmas F*cking Miracle.

Így volt ez az RTJ3 idején, amikor megválasztották Donald Trumpot elnöknek, és így van ez az újabb megjelenésükkel, amikor pedig a George Floyd halála gerjesztette indulatok rezonálnak.

Hogy mindennek az atmoszféráját a szövegekben megjelenítsék úgy, hogy azok még az említett cselekmények előtt íródtak, ahhoz valami egészen elképesztő érzékenységre és rálátásra van szükség, a szövegek alá azonban olyan eszetlenül horzsoló, brutális alapok érkeznek, hogy azokon keresztül minden kétség lebomlik afelől, hogy az évtized legkreatívabb és leginkább előremutató hiphopformációjával van dolgunk.

HALLGASD MEG:

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább