Szigi-szemmel: Vírusozzunk még egy kicsit

Amikor megjelentek az első információk arról, hogy a közép-kínai Vuhanban ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak, amelyek okozójaként a kínai hatóságok tavalyjanuárban az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) azonosították, a fene se gondolta volna, hogy ekkora méretű világjárvány alakul ki. 

Természetesen, mint mindenben, világjárvány ügyben is megvan az emberek véleménye. Sokan összeesküvés-elméletnek tartják, mások irányított megfélemlítésnek vagy egy nagy figyelmeztetésnek az emberiség számára. Tény és való, a 188 országban jelenlévő vírus közel 35 millió embert fertőzött már meg és több mint egymillióan belehaltak a fertőzésbe.

Sokan vonnak párhuzamot az influenzás megbetegedés és a Covid-19 között. A szakemberek véleménye is megoszlik. Vannak, akik az óvintézkedések teljes betartására figyelmeztetnek, és vannak, akik arra esküsznek, hogy ez a vírus sem más, mint a többi.

Ugyanakkor vannak, akikre a vírus különösképpen veszélyes lehet, és ha tünetmentes hordozók is vagyunk, a mi felelősségünk, hogy ne terjesszük tovább a kórt.

Bevallom őszintén, nem szoktam nézni a televíziós kormányinfókat (inkább a sajtót olvasom), viszont valahol megértem azokat a jelen esetben sem egy szekeret húzó politikusokat, aki szakértelem hiányában „kapkodnak, mint Bernát a mennykőhöz”.

Azokat az ellentétes döntéseket, amelyeket kínjukban hoznak, azokat pedig jobban meg kellene gondolni, hiszen a vírus így is, úgy is terjed.

Az emberek öntudata viszont stagnál…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább