Bemondta a rádió…

Kedves Zoli bátyám!
Valljuk be, nehéz napokat élünk, nagyon nehéz napokat. Az üzleteket bezárták, a nyugdíjasotthonokat lezárták, a szurkolókat a stadionból kizárták. Ebben a vészjós időben már a pletyka sem terjed úgy, mint régen. Csak az hoax. Tudod, az az álhír. De nehogy elhiggy mindent, amit hallasz a faluban. A rádió. Na, talán annak még lehet valamennyire hinni, de aztán ki tudja.
A múltkor a rendőrségi hírekben például azt mondták be, hogy traktort és karácsonyi angyalt is lopott két szlovák állampolgár. Nem tudtam először, hogy sírjak-e vagy nevessek ezen a híren. Merthogy ezek a jómadarak nem is itthon szarkáskodtak, hanem odaát, Magyarba´. Valahol Sátorljaújhely mellett először elloptak egy traktort, majd pár hónapjára rá ugyanonnan egy utánfutót.
Nade, hogy nem lehet egy lopott traktort megtalálni, Zoli? Hisz az akkora, mint egy hegy. Meg olyan büdös, mint a fene. Már, ha abból indulok ki, hogy a te jó kis piros Zetorodnak milyen egy szaga volt. Meg aztán, hogy hozták azt át a határon ebben a covid-időszakban? Átjöttek vele az erdőn keresztül? Netán fölszántották vele az országhatárt? Loptak még betonkeverőt, meg munkagépeket is. De várj, ami a legjobb: led-es világítású angyalt, meg hóembert! De, hogy ezekkel mit akarnak kezdeni, azt végképp nem értem. Mert, ha így folytatódik a járványhelyzet, akkor Matovič idén nemcsak a karácsonyt, hanem még a telet is karanténba küldi.
A szomszédban sem jobb a helyzet, sőt! Azt is bemondta a rádió, hogy Csehországban lemondott az egészségügyi miniszter, miután lefotózták, amint maszk nélkül hagy el egy vendéglőt.A szerencsétlenje, alig egy hónapot volt csak miniszer, aztán elkövet egy ilyen bakit, és már mennie is kell. De hát ők hozták a törvényt, aztán ők azok, akik nem tartják be?! Tudod, hogy van ez, Zoli? Aki ellop egy rúd szalámit az üzletből, arra rögtön rávernek öt évet, aki meg nagyban csinálja, odafentről, magas pozícióból milliókat lopva, az meg nevetve megússza. Na, ezúttal legalább elmondható, hogy a „nagyember” sem úszta meg. A főnöke is azt mondta, az a Babiš, hogy ha az emberektől azt kérik, hogy tartsák be a vírus ellenes óvintézkedéseket, akkor nekik kutya kötelességük jó példával előljárniuk. Igaza van.
Roman Prymula, így hívják a távozó minisztert. Az hagyján, hogy nem volt rajta maszk, mikor egyébként kötelező, de az étteremnek sem szabadott volna nyitva tartania, amelyikben a paparazzik lefotózták.
Aztán még azt is bemondta a rádió – ezt a kultúra rovatban hallottam, amiről tudom, hogy nem áll hozzád olyan közel, de azért nem baj, ha néha ragad rád belőle valami –, hogy a járványhelyzetre reagálva novembertől elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a budapesti Madách Színház.Végre egy jó hír a végére, ugye? Azt mondták, azért mennek majd a színdarabok a neten, mert így azok a vidéki, illetve a határon túli nézők is láthatják őket, akik eddig a távolság miatt ritkábban jutottak el Budapestre. Úgyhogy, Zoli, most nem menekülsz. A színház most már a te kisszobádba is beköltözhet, ha unod a sok covid-os hírt. Rögtön kezdésnek Boccaccio Dekameronját fogják játszani. Nem, nem ez nem egy olasz sörmárka, de azért szerintem Neked tetszeni fog, mert van benne jópár pajzán jelenet. Örülnék, ha legközelebb beszámolnál róla, hogy tetszett!

 

Ölel unokaöcséd,
Balázs

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább