A Klikk Out írói és a karácsony. Így készülünk mi! (Ankét – 3. rész)

Szerkesztőségünk idén sem volt tétlen. Most, hogy mindannyian az ünnepekre fókuszálunk, itt az ideje annak is, hogy egy kicsit számot vessünk, elgondolkodjuk az idei éven, hogy szívünket könnyebben, nehéz súlyoktól mentesebben tehessük a karácsonyfa alá. Kíváncsiak voltunk, hogy kollégáink hogyan készülnek az ünnepekre, ők hogyan készítik a szívüket az új évre.


Az eddigi epizódok:
1. rész:
2. rész

SZLÁVIK CYNTIA


Fotó: Rózsár Vince

Hogyan készülsz az ünnepekre?

A karácsony számomra nagyon kedves ünnep. Már kicsi korom óta rajongok érte. Ennek ellenére az otthonom karácsonyi díszítése minimális. Az élő fenyőfához ragaszkodom, emellett néhány karácsonyi dísz, kiegészítő kap helyet a nappaliban és a konyhában. Nem halmozok fel sok mindent, inkább a szívemet öltöztetem díszbe. Imádom meglepni a szeretteimet valami szép kis ajándékkal. Minden évben elhatározom, hogy időben beszerzem ezeket, de persze ez a tervem szinte mindig meghiúsul. Nincs ez másképp idén sem. Az utolsó pillanatig volt hova rohannom. A karácsony előtti napokban jöhet némi sütögetés, de bevallom, ezen a téren még csak próbálkozom. Vagy sikerül, vagy nem – de azért többnyire összejön valami finomság. A főzést viszont anyukám viszi, az ő karácsonyi menüje verhetetlen. Így egyelőre nem is sikerült lemondanom róla.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Az idei év merőben más volt, mint az eddigiek. Elmaradtak a kiruccanások, a mondhatni cél nélküli csavargások, és redukálódott a baráti és családi összejövetelek száma is. Kicsit úgy érzem, mintha a vírus okozta helyzet mindent egybemosott volna. Elvesztek a jeles napok, az ünnepek. Minden csak a korona körül forog. Ez persze érthető, de mégis olyan bosszantó.

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Újévi fogadalmat sosem teszek. Na, jó, kislány koromban még megesett, hogy megfogadtam valamit, mostanra viszont ezt teljesen elhagytam. A szilveszter egyébként sem tartozik a kedvenc ünnepeim közé. Kötelező bulinak érzem az egészet. Hm, nem tudom ki hogy van ezzel, de én akkor szeretek bulizni, amikor épp kedvem támad, nem pedig akkor, amikor azt mondják, hogy kell. Ettől függetlenül persze rendre megünneplem az újabb év eljövetelét, de inkább csak egy szolidabb, baráti összejövetel keretén belül teszem ezt. A fogadalmakra visszatérve, nem teszek semmilyen ígéretet, inkább csak reménnyel telve várom a 2021-es évet.


MUNDI JÓZSEF


Hogyan készülsz az ünnepekre?

Az ünnepekre való készülődés nálam nem nagyon okoz gondot, mivel semmiképpen sem stresszelek a bevásárlások miatt! Nagyon egyszerűen, és nagyszerűen oldom az ajándékozást, mivel szeretteimet többnyire élménnyel próbálom megajándékozni. Lányaimmal már szinte hagyomány, hogy a karácsonyi ünnepek után elutazunk Csicsmányba, és ott töltjük el egészen a Vízkeresztig tartó időszakot, amelyet többnyire síeléssel, túrázással és egyéb közös elfoglaltsággal töltünk. Mindannyian nagyon várjuk ezt az időszakot, minden energiámat nekik szentelem, és a legfinomabb ételekkel kényeztetem őket… 🙂 Minden királynak három lánya van! Az együtt töltött idő, a törődés és a szívem minden egyes dobbanása a Vivikémé, Sárikámé és Nikolkámé… 🙂 Részemről ez a legtöbb, amit adhatok!

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Az idei év sajnos majdnem mindenkinek „más” volt, mint az előző. Jómagam nagyon nehéz, és kemény évet zártam, bármilyen szempontból is nézzük. Sajnos az idén nem tudtam a Betyártanyában vendégül látni a kedves vendégeket, mivel a rendezvények 99%-a a járvány miatt nem került megszervezésre. Ugye mindenki tudja, hogy a gasztronómiában vállalkozók javarésze milyen évet zárt az idei esztendőben…?! Sajnálatos módon idén egyvalakit, aki nagyon kedves volt a szívemnek, el kellett engedjek az életemből… 🙁 Mindenképp úgy érzem, hogy az elengedés egyenlő a fejlődéssel, és úgy vélem, ha bezárul egy ajtó, egy bizonyos idő után mindig kinyílik egy másik. Már csak arra várok, mikor nyomhatom le a kilincset… 🙂

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Jelenleg nem vagyok olyan hangulatban, hogy jövőre elhatározzak bármit is… Mindenképp inkább arra koncentrálnék, hogy csak azzal foglalkozzak, ami számomra fontos, azokkal törődjek akiket szeretek, és ha erőmből kitelik, segítsek azokon, akiken tudok. A minden irányból ránk mért rengeteg negatív kisugárzás mellett mindenképp megszeretném tartani a pozitív hozzáállásomat.

Nagyon fontos számomra a baráti köröm, akik körében nagyon szívesen töltöm az időmet. Úgy érzem, kevés, de nagyon jó EMBEREK-ből tevődik össze ez a kör! Mindenképp ápolni fogom szívem mélyéből a barátságunkat! Köszönöm, hogy vagytok nekem…!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább