A Klikk Out írói és a karácsony. Így készülünk mi! (Ankét – 4. rész)

Szerkesztőségünk idén sem volt tétlen. Most, hogy mindannyian az ünnepekre fókuszálunk, itt az ideje annak is, hogy egy kicsit számot vessünk, elgondolkodjuk az idei éven, hogy szívünket könnyebben, nehéz súlyoktól mentesebben tehessük a karácsonyfa alá. Kíváncsiak voltunk, hogy kollégáink hogyan készülnek az ünnepekre, ők hogyan készítik a szívüket az új évre.


Az eddigi epizódok:
1. rész:
2. rész
3. rész

SZILVÁSI TIBOR

Hogyan készülsz az ünnepekre?

Ráérősen. 🙂 Valamikor november elején észreveszem, hogy az üzletek kezdik felvenni a karácsonyi tempót, aztán talán decembertől a rádiók is elkezdik játszani a karácsonyi dalokat. Renivel, a feleségemmel azok közé tartozunk, akiknek nincs herótjuk a Last Christmas-tól, mert ez tökéletesen megfér más slágerek vagy momentumok mellett, amelyekkel belecsónakázunk az ünnepi hangulatba. Tavaly óta bevezettünk egy hagyományt, hogy egymásnak nem veszünk ajándékot, hanem levelet írunk, amit karácsonykor olvasunk el. Ugyanezt tesszük a kisfiunkkal is, aki ha nagyobb lesz, majd megkapja azokat az eszmefuttatásokat, amiket akkor vetettünk papírra neki, amikor még pelenkás volt. 🙂

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Már az elején úgy gondoltam, hogy ez az év arról fog szólni, hogyan vesszük az újabb mérföldköveket, elsősorban Rókussal kapcsolatban, és hogyan teljesedhet ki a viszonyunk vele oda, hogy egy kis porontyból, aki gagyog és nevetgél, gyerkőc lesz, akivel eltotyogunk mindenhova, ahová ő mutatja. A járvány – ha lehet így fogalmazni – eleinte ezt még segítette is, mivel leszűkítette azt a kört, ahová menni lehet, vagy legalábbis ajánlott, így tavasztól nyár végéig sok időt töltöttünk a szabadban. Akkor meg is jegyeztük, hogy az idei évünk nem is igazán tér el az előzőtől, mert kirándulni messzebbre akkor se mentünk, és minden a csemete körül forgott. Ez lényegében ősszel is így maradt, csak a hideg miatt, és mert Rókusra egy örökkévalóság ráhegeszteni egyre több meleg réteget, egyre bonyolultabb elhagyni a lakást. 🙂 Szóval az igazi kontraszt inkább a Rókus születése előtti évünkkel mutatkozik, az viszont már elképesztő!

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Ha nem is fogadalomról van szó, de azért ilyenkor, mint akár szülinapkor, elgondolkodom azon, hogy mit hogyan is kéne csinálnom, mit kellene elengednem. Jövőre ismét szükség lesz némi belső leltárra és lomtalanításra, ki kell hajigálni néhány régi, rossz és időrabló szokást, illetve tovább élezni a figyelmet a cseperedő és testileg-lelkileg izmosodó Rókusunkra.


KÜRTHY JUDIT


Hogyan készülsz az ünnepekre?

Lényegében már szeptember óta válogatom a neten a kis apró csecsebecséket, melyeket ajándékba szánok. Elterveztem, hogy kit hogyan lepek meg, elképzeltem az örömüket, ahogy együtt örülünk. Már tudom, hogy mindez vágyálom marad az idén. A családom Magyarországon „ragadt”, mi pedig ugyancsak nem mehetünk. Jobb a békesség. De tudjátok, ha az élet citromot ad, ne siránkozz, inkább készíts belőle limonádét! Mi is ezt tesszük, kihozzuk a legjobbat abból, ami adatott.

Miben volt más az idei éved, mint a tavalyi?

Mérföldkő lett az idei év minden tekintetben. Muszáj is, hogy elválasszam magamban a két idősíkot, korona előttre és utánra. Már ott tartok, hogy a filmekben szereplő színészek egymáshoz való közelsége is fura. Pedig régen a mi életünk is épp ilyen volt. Idegen vállak súrolása egy koncerten, sutyorgás és pletyi a női mosdóban, véletlen találkozások az utcán, majd puszi, puszi és ölelés. Talán ez hiányzik a legjobban, az emberek közelsége, még az idegeneké is.

Van-e olyan dolog, amit a jövő évre megfogadsz majd?

Tuti. Megpróbálom összeszedni magam annyira, hogy (újra) belevágjak valami fogyókúrába, ami immáron nem csak a felesleges kilóktól szabadít majd meg, hanem egyfajta életmódot is ad. Semmi máson nem változtatnék. Az itthoni munka remek, a kisállataink is egészségesek, finom meleg van nálunk, szépen élünk, ha fárasztó napom is volt épp, a kisfiam és a párom szeretete mindenért kárpótol. Csak egy pillantás kell, hogy végignézzek magunkon és az életünkön, és máris látom, minden így jó, ahogy van. Jövőre is hálát adok majd érte, ahogy idén is minden egyes nap.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább