Klikk Out Vikkendhouse: Zenei évzáró Lalival

Már amolyan tradícióvá vált az évzáró epizód az NFG klub Tóth Lalijával, így idén sem maradhatnak el a vidám percek. Az idei év nem éppen a teltházas klubkoncertektről, vastapstól hangos színházakról, workshopokról, mozikról és impródélutánokról szólt, de az internet, a rádiózás és a zene segítségével Lali minden energiájával a klub lelkének éltetésén ügyködött.

Fotó: Ugróczky István

Milyen volt az idei éved, Lali?

Haha, bizony voltak benne nehéz pillanatok, de ha az egész évet nézem, azt kell, hogy mondjam, nem sikerült megtörni az optimizmusomat. 2020 nagyon jól indult, rengeteg elvárással. Az év elején, ha megkérdezték, mire számítok, azt válaszoltam, hogy ez lesz az az esztendő, ami végre meghozza az eddig befektetett munkánk gyümölcseit.

Sajnos nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy elterveztem, de ettől függetlenül próbáltuk kihozni a maximumot az új helyzetből. A már lebookolt programokat nehéz szívvel, de elengedtük, majd rövid vacillálás után elindítottuk az NFG klub Home Office rádióját.

Így megteremtve egy amolyan online hidat az alternatív kultúra rajongói és művelői közt. Ráadásul idén sikerült megvalósítani egy régen dédelgetett álmot: az NFG csapatával karöltve megszerveztük az NFGreen névre keresztelt kis fesztiválunkat a bodaki vadászháznál, a természet lágy ölén.

Milyen új zenei impulzusok értek, milyen zenekarokat vagy előadókat fedeztél fel, akár a klub pár hónapja során, a fesztiválon vagy épp zenehallgatás közben?

A legtöbb idei zenei élményem még így is a klubhoz köthető. Rengeteg újdonsággal szolgált a Home Office rádió első „évada”, majd a Második Hullám és a Távoktatás Kristóffal adásai alatt, Eszes Atinak és Pavlík Kristófnak hála nyíltak az új ablakok. A hazai előadók közül a klubban szeptemberben koncertet adó Ardea Nova zenekar volt egy igazi big surprise. Szintén a Mediawave fesztivál keretein belül, Vida Igor jóvoltából lépett fel nálunk a Kellene Kis Kert formáció, sajnos a hatályos szabályok miatt végig csak ülni lehetett, pedig annyira, de annyira felpattantam volna ropni.

Legyetek nyitottak, hallgassatok új stílusokat, eddig nem ismert irányzatokat! Higgyétek el, a zene még a legelviselhetetlenebb időkben is segít!

Lali kedvenceiből készült egy mix, mely 2020 kedvenc zenéit tartalmazza. Kellemes szemezgetést!

TRACKLIST:
1. Cocteau Twins – Pandora
2. Khruangbin & Leon Bridges – Texas Sun
3. Charles Bradley – The World (Is Going Up in Flames)
4. Azymuth – Morning
5. The Durutti Column – Otis
6. Air feat. Beth Hirsch – All I Need (feat. Beth Hirsch)
7. Ardea Nova LIVE @ NFG klub
8. Kellene Kis Kert – Te Neked

Az eddigi Vikkendhouse-epizódokat ITT találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább