ANKÉT: Mit adott és mit vett el tőled 2020? – Válaszol: Sidó Andrea és Horváth Barbara

A tavalyi év sok mindentől megfosztott minket, ugyanakkor, ha elég figyelmesek voltunk, számos dologra meg is tanított bennünket. E heti ankétunkban Sidó Andrea és Horváth Barbara osztotta meg velünk gondolatait. A következő kérdést tettük fel nekik:

Mit adott és mit vett el tőled 2020?

Sidó Andrea egyetemi hallgató

Ez egy fogós kérdés. Néha úgy éreztem, hogy elvettek tőlem egy teljes évet, és valamilyen szinten megfosztottak a szabadságomtól. Az utóbbi persze nem csupán rám igaz, hanem az összes többi emberre is. Fiatalként nagyon sajnáltam, hogy 2020 elvette tőlünk a szórakozási lehetőségeket, így tavaly a fesztiválszezon is elmaradt. Szeretek fesztiválozni, tavaly is már nagyon vártuk a barátaimmal, hogy együtt elmehessünk ide-oda. Voltak terveink, hogy hova mindenhova szeretnénk eljutni, ezek közül viszont nagy szomorúságunkra egy sem valósulhatott meg. Amíg a rendelkezések lehetővé tették, addig jutott időm a testmozgásra, a fitnesztermek látogatására, de ez sajnos nem tartott túl sokáig.

Azért persze nem csak a rossz dolgokról szólt a 2020-as év. Lehetőséget adott például arra, hogy minőségi időt töltsek együtt a családommal, a szeretteimmel. Továbbá megtanította értékelni azt, amim van és azokat az embereket, akik körülvesznek.

A tanulás terén vegyesek az érzéseim. Egyrészt imádtam az ágyból hallgatni az előadásokat, és hozzátenném, hogy részt is vettem mindegyiken, mivel az órák elején jeleznünk kellett, hogy bekapcsolódtunk és figyelünk. 🙂

 Másrészt viszont ez az online suli már nem is olyan jó buli. Egyrészt egy-egy tananyagot sokkal nehezebb így megérteni, másrészt pedig hiányzik a személyes kontaktus. A főiskolán megismert barátaim az ország különböző részein élnek, így egyáltalán nem tudtunk találkozni egymással, és ez sajnos még mindig így van.


Horváth Barbara főállású édesanya

Ha visszaemlékszem egy évvel ezelőttre, tele voltam tervekkel, ötletekkel. Sajnos 2020-at beárnyékolta a világjárvány, ami mindent átrendezett. Sajnos emiatt elveszítettem egy szerettemet, de egyben egy időre, bár átvitt értelemben, de a szabadságomat is. Elvette a kislányunkkal való kirándulások lehetőségét és egy picit a biztonságérzetem is odalett.

Beszorultunk a négy fal közé, viszont ennek köszönhetően végre igazán volt időm a családomra, magamra. Nagy önismereti út volt. Türelmet tanultam. Sok minden átértékeltem. Többek között rájöttem arra, hogy milyen nagy dolog is a szabad akarat, hogy akkor és azt teszem, amihez és amikor kedvem van. Így összességében azt mondhatom, hogy sok mindennel gazdagabb lettem.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább