Klikk Out Vikkendhouse: Mindenkinek megvan a maga ritmusa!

Vasárnapi zenés sorozatunk mai főszereplője a dunaszerdahelyi Világi Bálint, akit a zene útján ismertem meg. Fiatal kora ellenére nagyon sok helyen járt már a nagyvilágban, ahol látott és tapasztalt fontos dolgokat. Egy lépést sem tesz zene nélkül, de a kedvenceit még sosem mutatta meg a nyilvánosság előtt. Eddig.

Fotók: Ugróczky István

Világi Bálint,Vikkendhouse,Zene

Sziasztok! Világi Bálint a nevem, de születésem óta a Bucó becenév kísér utamon. 23 éves vagyok, negyedéves joghallgató, aki egy lépést sem tud tenni zene nélkül. Milyen zene nélkül? Mindenfajta zenét megismertem és hallgattam, nyitott a szívem a művészetek iránt. Szeretem a komolyzenei koncerteket, de bejártam a világ legnagyobb fesztiváljait is. A zenében keresem az inspirációt, de a motivációt is a mindennapokhoz. Ugyanúgy le tud nyűgözni, mint minden más szépség.

 Mesélnél bővebben arról, milyen a kapcsolatod a zenével?

A zene olyan, mint a legjobb barát. Velem van a legboldogabb pillanataimban, a jó napokon és a rossz napokon is. A társam, mikor sok ember van körülöttem, és szeretek együtt lenni ezzel a sok emberrel. Velem van akkor is, mikor egyedül fekszem az ágyamon egy Beats fülessel. Nincs kitűnő hallásom, de a zene felültet a hullámaira, és elvisz egy álomvilágba.

Emlékszel az első pozitív impulzusra, amit a zene adott?

A legpozitívabbra? Hatodikos koromban az osztályfőnökünk kis hordozható hangfalával megtáncoltattam az egész iskolát. Még a kilencedikes lányokat is! Óh, igen! Akkor büszke voltam magamra.

Az elemi és a gimis éveid alatt milyen zenei műfajokat hallgattál és melyik korszak volt számodra a legjelentősebb?

Egyértelműen a rap volt a legmeghatározóbb. Néztem a videóklipeket, benne a feketéket, s én is olyan akartam lenni, mint ők. Láttam a nagy autókat, körülöttük egy tucat táncoló lányt: és hogy mindig nagyon rajta voltak a beaten. Ugyanolyan akartam lenni, mint Fifty, akkor még nem értettem, miről énekel, de éreztem benne az erős önkifejezést.

És én is ki akartam magamat fejezni.

A rock ‘n’ roll világát pedig egyértelműen a HaddelHadd szerettette meg velem, kicsi korom óta járok  a koncertjeikre.

Mi volt eddigi életed legnagyobb zenei, vagy koncertélménye?

Uh, ez nehéz kérdés! Talán az első Ibizám, ahol még elcsíptem a legendás Space Club záróakkordját. Vagy látni az  AC/DC-t élőben…

Manapság mennyi időt töltesz zenével, és miket hallgatsz főleg?

Lásd fentebb. Kinyitom a szemem, lecsukom a szemem, a köztes időben — ha csak tehetem — zenét hallgatok. Az én zenéim nem stílushoz kötődnek, hanem a pillanatnyi érzéseimhez. Rengeteg playlistet állítok össze. Ezek után sokan sóvárognak, sőt, még havi előfizetést is ajánlottak értük. Ám a kincseimet inkább megtartom magamnak, hiszen valamiképp engem fejeznek ki. Szerintem mindenkinek megvan a maga ritmusa.

Világi Bálint,Vikkendhouse,Zene

Mi a véleményed arról, hogy az ember választékos zenefogyasztóvá váljon, és ne érje be a csak toplistás zenékkel?

A mondás is azt mondja: mutasd a barátaidat, s megmondom, milyen ember vagy. A zenével ugyanez a helyzet. Mutasd, mit hallgatsz egy hosszú úton, és megmondom, ki vagy… Ha megelégszel a lerontott minőségű rádiós zenével, akkor nem egy autóban a helyünk. Ha már hallgatsz valamit, hallgasd jó minőségben, és azt, ami csak neked szól!

Tudtommal van egy jó kis otthoni setupod mixeléséhez, és újabban lemezek gyűjtésébe is kezdtél. Minek hatására történt mindez, és milyen céljaid vannak ezzel? Hallunk majd egyszer valahol egy szettet tőled?

Ez igaz! Van egy keverőpultom, de inkább csak a barátaimnak kapcsolom be, és általában a szomszéd néni kapcsolja ki.

Lemezgyűjtésnek nem nevezném… bár van pár lemezem, ez tény. A legutóbbival Vinnie Lonely barátom lepett meg. Célom nincs vele, ez inkább csak hóbort nálam. Egy szettet? Nálam már ez a 10 szám is nagy szó.

Van olyan zenei műfaj, amivel sosem tudtál azonosulni?

Talán a punk vagy a dubstep . Ezeket a zenéket még edzés mellé is nehezen tudom elképzelni .

Térjünk a mixre, ami a tíz kedvenc zenédet tartalmazza. Mi alapján válogattál?

Ebben a mixben szerepel a telefonom alapján kb. 3 éve a legtöbbet hallgatott számom. Sőt, a második is. Valamelyikhez csak egy jó emlék köt. De van közte olyan is, amire minden fej bólogatni kezd. Mivel sok magyar zenét és előadót hallgatok, így van pár kihagyhatatlan, de akad közte spanyol, angol és francia is. Enjoy!

 

A MIX:


 

TRACKLIST:


1. Missh – Cinema
2. A$AP Rocky – Praise The Lord (Da Shine) ft. Skepta
3. Skepta & WizKid – ‘Energy (Stay Far Away)’
4. Figura – finoma
5. C. Tangana, Niño de Elche, La Hungara – Tú Me Dejaste De Querer
6. Drake – Get It Together ft. Black Coffee & Jorja Smith
7. Dennis Cruz – El Sueño (feat Martina Camargo)
8. XXXTENTACION – I Don’t Even Speak Spanish lol
9. DJ Khaled ft. Drake – Greece
10. Ress – Olvadt Aszfalt (feat. Baba Aziz)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább