A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Skócia–Csehország (0:2) és a Szlovákia–Lengyelország (2:1) Eb-mérkőzésekről

POÓR TIBOR: Skócia-Csehország 0:2 A Hamden Park egy csodálatos stadion, és ezen a szent helyen lelket melengető volt a szurkolók produkciója, annak ellenére, hogy gyakorlatilag üres lelátókat láttunk a képernyőkön keresztül. A skótok teljesítménye? Én nagyon örültem annak, amikor körülbelül a 25. percben a csehek is bemutatták, hogy tudnak ők is alattomosan belerúgni az ellenfélbe. Másfelől, a skótok nem rendelkeztek hasonló focitudással, mint a csehek, tehát ebből a szempontból kontrázni nem tudtak. A cseh válogatott? Ami a komplex teljesítményt illeti, eddig én az olasz és a cseh csapat teljesítményét emelném ki. A csehek jó játékát a remek Vaclík kapus, a taktikai fegyelem és a klasszikus cseh okos foci támasztotta alá. Természtesen feltűntek az individualitások is, például Patrik Schick, akit viszont nem a gólok miatt emelek ki, hanem a rengeteg munkáért, amit elől elvégzett – elképesztően jól csinálta. És a gól? Kapushiba, de egyben mesteri módon kivitelezett helyzetfelismerés. A skótok ellen nem jó játszani, a csehek ezt remekül megoldották.
Szlovákia-Lengyelország 2:1 Tény, hogy a szlovákok betonoztak, de körülményesebb, tanácstalanabb futkosást, mint a lengyel favorittól, aki csak Lewandovskit kereste, nem pedig a kaput, már nehéz lesz a bratankiknak megismételni. A szlovákok betartották a defenzív feladatokat (más feladat másodlagos volt), ha pedig nem, akkor ezt a mai lengyel játékosok képtelenek voltak kihasználni. Döntetlen jobban ült volna ennek a meccsnek.

SZIGETI ATTILA: Sokan szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Panenkáékat, aztán később Poborskyékat láthattuk a képernyőn. Úgy érzem, hasonló korosztály van kialakulóban a cseh futballban. Jó és eredményes munkát végeznek az utánpótlás terén. A mai szlovák mérkőzésen számomra az volt a kérdés, hogy Škrniar meg tudja-e fogni Lewandowskit, és a két szlovák szélső futó mennyire lesz kreatív. Kuco játékát már ismerjük, Hamšíkra pedig nagyon figyeltek a lengyelek. A mai futballban nem elég egy bayernos világsztár, a szlovák küzdőszellemet pedig néha irigylem. Na jó,volt azért némi szerencse is…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább