ANKÉT: Domonkos Csilla és Bindics László a kedvenc sorozataikról meséltek

Az időjárás mostanában tökéletesen kiszámíthatatlan. Mindenesestre legyen épp forróság, vagy szélvihar, egy jó kis sorozat mellett mindig megpihenhetünk. 🙂 E heti ankétunkban Domonkos Csillát és Bindics Lászlót a kedvenc sorozataikról faggattuk. 

DOMONKOS CSILLA

Pár éve a sorozatnézésnek, sőt magának a tévénézésnek is közösségépítő jellege volt. Az egyes sorozatok egy megadott időpontban leültették az embereket a televízió elé, és mondjuk heti rendszerességgel kaptunk egy részt az aktuális évadból. Mindig volt mit várni, mindig volt mit megvitatni a barátokkal. Sajnos ez is felgyorsult, az emberek türelmetlenek.

A Netflix például egyszerre dobja fel az évad összes részét, egy nap alatt ledarálható és felejthető is az adott sorozat. Úgy érzem, hogy a bátyámmal való szoros kapcsolat is a közös sorozatnézéseknek köszönhető. Emlékszem mennyire vártuk a Lost című sorozat izgalmas részeit, folyamatosan találgattunk mi is lehet majd a következő részben. Együtt nevettünk Al Bundy szánalmas próbálkozásain az Egy rém rendes családban. Egy csomó olyan idézet, poén van, amit elsütünk egymás közt, mert megjegyeztük egy-egy sorozatból. Azokból a sorozatokból, amiket az utóbbi időben néztem, ma már nem tudnék idézni. Nem voltak rám nagy hatással.  

Egyébként tinédzserként nagyon sok sorozatot néztem és követtem több évadon keresztül. Vállalhatatlanul sokat. Főleg vígjáték sorozatokat, de akadtak komolyabbak is. Az egyik, amelyiket kiemelném, csakis azért, mert több év kihagyás után bejelentették a folytatását, az a Dexter című sorozat. Manapság már nem tehetem meg, hogy tanulás helyett mondjuk éjjelekbe nyúló sorozatnézést iktassak be, de a párommal esténként, ha van időnk, akkor a Netflixen keresünk valami újdonságot. Legutóbb a Lupin című sorozatot láttuk. Ajánlom mindenkinek.


BINDICS LÁSZLÓ

Minden jó sorozatot szívesen megnézek, ha az időm engedi. A kedvencem a Fargo címet viseli. Amerikai, Emmy- és Golden Globe-díjas krimisorozat. 4 évadból áll. Minden évad független történetet mesél el, ami igaz történeten alapszik, csak a túlélőkre való tekintettel a neveket változtatják meg. És pont ez az, ami izgalmassá és felejthetetlenné teszi ezt a sorozatot, hogy mikor nézi az ember, felfogja, hogy ez bizony megtörtént a való életben is.

Sokszor nagyon abszurd és szinte hihetetlen fordulatok követik egymást. Egyedi rendezés, ami tele van világhírű színészek élethű alakításával. A Fargo olyan, mint egy jó könyv. Nehéz letenni.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább