Klikk Out Vikkendhouse: A sorozat fotósa megmutatja kedvenceit!

A már lassan öt éve működő sorozatunk állandó fotósa, régi jó cimborám, Ugróczky István kerül ma főszerepbe. Legalábbis ami a zenei oldalát illeti. A zenei összeállítás István kedvenceit tartalmazza, mindegyik darabja egy-egy életszakaszának meghatározó himnusza. 

Fotó: Ugróczky István

Ugróczky István,Vikkendhouse,Zene

Immár több mint tíz éve fényképész vagyok.

A majdnem 200 Vikkendhouse-alany fotózása mennyire inspirált arra, hogy meghallgasd a kedvenceiket, volt olyan valaki, aki nagyon mélyen hatott rád?

Mindenki hatott rám, nem tudok kiemelni senkit. Néha azt érzem, hogy jobb lenne először hallani a mixet utána elkészíteni a fotókat, mert ez a zeneválogatás sokat elárul az egyén személyiségéből.

Neked milyen a kapcsolatod a zenével, és mennyire volt jelen az eddigi életedben?

A zenét motivációnak használom. Munkához, vezetéshez, edzéshez. Valahogy minden gördülékenyebben megy, ha szól a zene. Minden életszakaszomban fontos szerepet játszott a zene. Ha csak arra gondolok, hogy egy rossz kedélyállapotból is képes kizökkenteni valami muzsika, akkor egyértelmű, hogy mindig jelen volt.

A sulis éveid alatt milyen zenei műfajokat hallgattál és melyik korszak volt számodra a legjelentősebb?

Alapsulis koromban hatalmas Eddás voltam. Ez már akkoriban sem volt divat, vagy jellemző, engem valami mégis megfogott az Edda zenéjében. De csak a régebbi albumok jók. Kb az első tíz. Mai napig állítom, hogy ezeket a számokat zenei géniuszok írták és játszották fel.

A középsuli és valamennyire az egyetem is a Kispál és a Borzról szólt. Nem voltam rajongó, de az Ő koncertjeikre igyekeztem leginkább. Ebben az időszakban már befigyelt az elektronikus zene.  Kb. 17-18 lehettem, amikor már tudtam, mi az, hogy Daft Punk, Chemical Brothers és Leftfield. Aztán beszippantott a techno világa. De ez a három csapat volt az, amely a mai napig a legmeghatározóbb számomra, bár nem kizárólagosan.

Egy széles skálájú zenefogyasztóként ismertelek meg. Van olyan műfaj, amit sosem tudtál a magadénak érezni?

A lakodalmas rock és a mulatós techno. Ezekkel a zenékkel vallatni lehet.

Családapaként manapság mennyi időt tudsz zenével tölteni és miket hallgatsz főleg?

Mióta apa vagyok, a zenei igényeim kissé háttérbe szorultak. E válaszok írása közben is épp az Uzsedári uzsedom szól, mert Sára lányom is imádja a zenét, és pontosan tudja, hogy melyiket. Persze próbálok neki minőségi zenéket mutatni, és fogékony is rá. Például az autóban fél éve csak a Lalaland-album szólhat, amit én is szívesen hallgatok.

Ugróczky István,Vikkendhouse,Zene

Mi a véleményed, jobb, ha az ember választékos zenefogyasztóvá válik, és nem éri be a kommersz toplistás zenékkel?

Mindenki hallgassa azt, amit szeret. Nekem nincs bajom a slágerekkel, ha azok igényesen megírt zenék. Persze jó lenne, ha az emberek nyitottabbak lennének az igényes zene irányában, de ez szerintem utópia.

Térjünk a mixre, ami a tíz kedvenc zenédet tartalmazza. Mi alapján válogattál?

Ez mind olyan zene, ami valamelyik életszakaszomban meghatározó volt, vagy még ma is az. Időrendi sorrendben, ahogy jöttek.

 

ÜZENET A MIXHEZ:

A zene maga az üzenet, hallgassátok szeretettel!

P.S.: (csak annyi, hogy az EDDA-szám végén brutúl gitárszóló van, érdemes kivárni)

A MIX:

 

TRACKLIST:


1. Edda művek – Elérlek egyszer
2. Kispál és a Borz – Volume
3. Chemical Brothers – It doesn’t matter
4. Leftfield – Afro left
5. Sleepers – Atomic
6. Daft Punk – Da funk
7. BeeGees – Holiday
8. The Casio Samples – When I was only five
9. Anthony Hamilton, Elayna Boyton – Freedom
10. El Pasador – Amada mia amore mio

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább