Ilyen egy jó bugyi! Gyors kisokos a tökéletes fehérnemű kivalásztásához

Fotók: PIxabay.com

Két héttel ezelőtti ankétunkban három belevaló csaj árulta el nekünk, számukra melyek is a legfontosabb kritériumok egy fehérnemű kiválasztásakor.

Mi magunk is elgondolkodtunk hát, hogy vajon elegendő figyelmet szentelünk-e fehérneműinkre, azok tárolására és megfelelő tisztítására, fertőtlenítésére, testalkatunknak megfelelő termékeket hordunk-e, vagy csak épp levesszük a polcról, ami a kezünk ügyébe akad.

Mai cikkünkben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani minden kedves olvasónknak. Ha kellemetlen az eladót kérdezni és szeretnénk előre jól felkészülten az üzletbe menni, íme, néhány fontos alapelv, amit a következő fehérneműnk megvásárlásakor tanácsos figyelembe vennünk.

Kicsi mell

Ha kicsi a melled, valószínűleg te is próbáltál már minden féle push-up melltartót és szivacsos melltartót. A jó fazon kiválasztása valóban az egyik legfontosabb döntés, de nem ez az egyetlen módja annak, hogy melleid hangsúlyosabbnak, teltebbnek tűnjenek. Az optikai növelés érdekében válassz mintás darabokat! A kis virágok, pöttyök, és egyéb minták kiemelik majd kebleid, és ezt tovább fokozhatod, ha a bugyid viszony egyszínű. Ezenkívül fontos még odafigyelned arra, hogy a melltartó pántja legyen a lehető legvékonyabb, hiszen a vastag pánt a vállaidra tereli a figyelmet.

Nagy mell

Ha méretes mellekkel büszkélkedhetsz, egészen más problémákkal kell szembenézned, mint kismellű társaidnak. A nagy keblekkel a fő szabály, hogy mindig adj nekik megfelelő tartást! A melltartóválasztás során külön ügyelj rá, hogy megfelelő merevítéssel rendelkezzen a ruhadarab. A kis mellűekkel ellentétben nyugodtan válasz vastagabb pántos melltartót, hiszen a vékony pánt bevághat, és az nem csak kényelmetlen érzetet nyújt, de csúnya is.

Alacsony lányoknak

Ha te is a pici lányok csoportjába tartozol, a fő szabály a fehérnemű választásakor, hogy mutasd a lábaid! Olyan fazonú bugyit keress, amely magasan szabott, és a csípő felett helyezkedik el a pántja. A franciabugyi nem neked való, inkább a vékony pánttal rendelkező darabokkal érhetsz el nagyszerű hatást. Jó választás lehet kiegészítőnek a pánt nélküli melltartó, hiszen ez is magasabbnak mutat. A combfixek, bár nagyon esztétikusak tudnak lenni, mégsem ajánlott az alacsony lányoknak, hiszen optikailag rövidítik a lábat. Ha mégis ragaszkodsz egy-egy ilyen darabhoz, olyat válasz, amelyet függőleges csíkkal díszítettek!

Magasabb lányoknak

Ha magasabbra nőttél, ebből a szempontból szerencsésnek mondhatod magad. Választhatsz nagyon dögös franciabugyikat, és a combfix is remekül áll, amellyel különleges alkalmakra extra hatást érhetsz el.

Széles csípő

Ha széles a csípőd, szerencsés vagy. A széles csípő a nőiesség szimbóluma, ezért nyugodtan hangsúlyozd ki ezt a tulajdonságod! Válassz egyenes fazonú franciabugyit, hiszen ez szépen kihangsúlyozza majd a derekadat. A melltartó színe legyen kicsit világosabb: ezzel a tekintetet felfelé vonzod majd, amelytől nőies csípőd és derekad még hangsúlyosabb lesz.

Fiús testalkat

Ha testalkatod inkább fiús, valószínűleg neked is meggyűlt a problémád a fehérnemű választáskor. Pedig ezt az alakot is gyönyörűen lehet hangsúlyozni! Ellensúlyozd alakod fiús jellegét csipkés, masnis, nőies darabokkal. Az anyagában mintás, csipkebevonatú fehérnemű tökéletes választás lehet.

Fehérnemű

Pontosan mire érdemes figyelni a tökéletes melltartó kiválasztásakor?

Szabályos, kerek formájú mellek

Ha átlagos, nem túl nagy, nem túl kicsi a melled, akkor nincs szükséged push-up-ra, vagy merevítőre. A kerek, szabályos alakú melleken jól mutat egy félkosaras fazon, de nyugodtan kipróbálhatod a pánt nélküli melltartót is!

Ha a mellméreted A vagy B kosaras, és szeretnéd nagyobbnak láttatni, akkor válassz szivacsos vagy félig szivacsos melltartót. Egyes nőknek bár a mellméretük kicsi, de attól még a hátuk lehet szélesebb, mint amilyen a kis méretű melltartók fazonja. Fontos, hogy a pánt ne feszüljön a hátadon, tehát ebben az esetben nyugodtan válassz eggyel nagyobb méretű melltartót, aminek a vállpántját felhúzhatod addig, hogy ne álljon el a melled formájától”

Ha melleid nagyobbak az átlagnál, D-kosarasok vagy nagyobbak, akkor válassz komfort melltartó fazont, melynek vastagabb a pántja, így jobban megtartja a mellek súlyát és mégis kíméli a hátat. A komfort melltartók is lehetnek szexik, van köztük félkosaras mélyen dekoltált fazon, melyek alulról támasztják meg a mellet, és a dekoltázs így még szebben tűnik elő a ruhád alól.

Tartás nélküli mellek

Bármilyen méretű mellnél előfordulhat, hogy kissé lógnak, ez lehet adottság vagy szülés utáni állapot. Ebben az esetben jobb megoldás a teli kosaras, mint a félkosaras fazon. Ha kisebb a mell méreted, választhatsz push-up fazont, de nagyobb melleknél ezzel vigyázni kell, mert a tartás nélküli nagy mellek csak kibuggyannak egy ilyen fazonú melltartóból.

Távol ülő mellek

Ha magasabb vagy az átlagnál, az szélesebb háttal járhat, és emiatt a melleid távolabb lehetnek egymástól, mint a keskeny hátú nők esetében. Erre a befelé terelő push-up melltartó fazont ajánlják, amely optimálisan közelebb hozza egymáshoz a melleket. Ezeknél a melltartóknak, nem csak a mell alatt van szivacs, de a mell két külső szélén is, ezzel egymáshoz tereli a melleket. Még érdemes esetleg kipróbálni a nyakpántos fazont is, vagy az olyan melltartókat, ahol a pántok nem a melltartó külső részénél kezdődnek, hanem kicsit beljebb.

Közeli mellek

A keskeny hátú nők esetében, sokszor olyan közel lehetnek egymáshoz a mellek, hogy akár össze is érhetnek, ez sokszor akár kényelmetlen érzés is lehet. Érdemes olyan melltartót választani, amely a melleket egymástól távol tartó merevítő pánttal vannak kitalálva. Ezek az úgynevezett merevítős melltartók.

Fehérnemű

Ha megfelelő alsóneműt keresel, akkor az következő tanácsok biztosan hasznosak lesznek.

A szív alakú fenék

A szív alakú popsi szabályos alakú fenék, amikor a csípő éppolyan széles, mint a vállak vonala, vagy csak egy hajszálnyit szélesebb, és a fenék kerek. Erre a fenék formára szépen mutat a hiphugger fazon, amely a csípőt teljes szélességében körülveszi, a comboknál pedig inkább egyenes, mint ívelt. Jól állhat még a szív alakú popsin a cheeky vagy francia bugyi fazon, amely hasonló a hiphugger-höz, de ez a köldöknél lefelé ívelt, és a fenék alsó domborulatát szabadon hagyja.

Tulipán formájú fenék

A tulipán formánál a comb szélesebb, mint a csípő, és általában a lábak emiatt optikailag is rövidebbnek tűnhetnek, mert a combok felső része beleolvad a popsi formájába. Ehhez az alkathoz érdemes a brief fazont választani, mert ez egy magasabb derekú alsónemű, illetve a comboknál is magasabban ívelt, ezzel hosszabbnak mutatja a combokat. A francia fazonú bugyik, és a hipphugger itt értelemszerűen előnytelenül mutatnak.

Téglalap formájú fenék

A téglalap alakú fenéknél, a vállak szélesebbek lehetnek, mint a csípő, ezzel fiús alkatot kölcsönözve a testnek. Fontos, hogy kiemeljük a nőiességet, és ne válasszunk boyshort, vagy tanga fazont, mert ezek kerek nőies feneket kívánnak. Helyette válasszuk a klasszikus brief, vagy bikini fazont, amely a brieffel ellentétben csípőig érő fazon, és a feneket is takarja, és optikailag kerekíti azt.

Gyémánt formájú fenék

A gyémánt vagy sportos alakú fenék általában egybeolvad a csípő vonalával, és nem szélesebb a comboknál sem, ehelyett domború és nagyon arányos. Erre a fenékformára nyugodtan felvehetünk tanga, boyshort, vagy akár G-string fazonú bugyit, utóbbi hasonló a tangához, de a bugyi pántja sokkal keskenyebb, mint a tangáé.

Források: Ridikul.hu és Helloladies.hu

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább