Csallóközi zarándokút

Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség együttműködésével.

A Mária Út Közép-Európán átívelő, Szűz Mária kegyhelyeket összekötő zarándokút-hálózat. Az útnak két főtengelye van: a nyugatról kelet felé haladó zarándokút az ausztriai Mariazellt köti össze az erdélyi Csíksomlyóval. Az észak-déli zarándokút pedig a pálosok kegyhelyét, a lengyelországi Czestochowát köti össze a boszniai Medjugorjéval. Ez az ág még kiépítés alatt áll. Tehát a Mária Út egy kialakítás alatt álló zarándokút. Az általunk kínált gyalogtúra útvonala megegyezik a majdani máriavölgyi zarándoklat útvonalával. A zarándoklat kezdőpontja Bacsfa, célpontja pedig Máriavölgy (Pozsony). A megtett táv összesen 53 km, amelyet 3 napra osztva lehet megtenni.

Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség,Csallóköz,Idegenforgalom,Turizmus,Túra,Zarándokút

1. nap (Bacsfa – Dénesd)

Az első nap egy kb. 20 km-es szakasz kerül abszolválásra, az első megálló a szentantali kegytemplom. A községet elhagyva a Duna partján haladunk Somorja város felé, ahol lehetőség nyílik a somorjai református templom, amely Csallóköz legrégibb gótikus temploma, és szintén a városban található római katolikus templom és kolostor megtekintésére. Az első nap utolsó megállója Dénesd, ahová Gútor és Szemet községeken keresztül vezet az út.

Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség,Csallóköz,Idegenforgalom,Turizmus,Túra,Zarándokút

2. nap (Dénesd – Ferences-rendi templom, Pozsony)

A második nap folyamán a túrázók és zarándoklók megcsodálhatják az „öreg Duna” természeti világát, hiszen a Dénesdről Pozsonyba vezető út túlnyomó részét a természet lágy ölén lehet és ajánlott megtenni. A nap fénypontja a pozsonyi Ferences- rendi templom, amely a szlovák főváros legrégebbi mai napig fennmaradt szakrális építménye. A templom szomszédságában található ferences-rendi kolostor szintén fontos szakrális és történelmi építmény, hiszen itt koronázták meg az első Habsburg királyt, I. Ferdinándot.

Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség,Csallóköz,Idegenforgalom,Turizmus,Túra,Zarándokút

3. nap – (Ferences-rendi templom – Máriavölgy)

A harmadik napon teljesítendő útvonal a legrövidebb (alig 9 km), azonban szakrális értékekben talán a leggazdagabb. Az utolsó nap és az egész zarándoklat fénypontja a Máriavölgyben található Lourdes-i barlang, amely az eredeti másolata, Bernadett szobrával ellátva, akinek a legenda szerint egy franciaországi városban (Lourdes) megjelent Szűz Mária.

Egyéb túrák:
Duna-menti ligeterdők gyalogtúra
Termál túra

Készült a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériumának pénzügyi támogatásával.
Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség,Csallóköz,Idegenforgalom,Turizmus,Túra,Zarándokút

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább