MissQ Hónap Nője: Csallóközi kincseink

„Láttad azt a gyönyörű viseletet?” A fotózás, úgy érzem, mindannyiunkat kicsit megérintett, és reméljük, mások érdeklődését is felkelti majd a kultúránk és hagyományaink iránt. Nem akartuk túlgondolni vagy túlcifrázni, mert az, amit a két csodálatos Hónap nője bemutatott nekünk, bezárta a képet, és úgy gondolom, hogy velük együtt lett teljes a szeptemberi számunk…

A cikk megjelent a Klikk Out 2021/szeptemberi számában.
Szerző: Kurucz Klaudia
Fotók: Dobai Bálint
Smink: Horváth Dóra

Hoztunk egy jó kis adagot a helyi magyar kultúránkról. A szebbnél szebb viseletek mind a néphagyományra emlékeztetnek, azzal a céllal, hogy az autentikus magyar néptáncot most csupa szívvel adjuk át nektek Kukucs Eszter és Csepi Dóri főszereplésével.

A forgatást megelőzte egy ruhapróba, mivel több réteg szoknya volt a lányokon, és Horváth Dóra sminkes emelte ki, tette még hangsúlyosabbá két szépségünk szemeit.

Kétféle ruhakölteményben szerepeltek a lányok a Bíró Kert Lovas Központban. Mesebeli kis farm Nagyudvarnokban,

Dunaszerdahelytől csak néhány kilométerre, és amint beléptünk, otthonos és barátságos környezet fogadott bennünket: játékos kiscicák és barátságos lovak voltak a lányok segítségére a jelenetek közben.

KUKUCS ESZTER:


Eszter 21 éves és Dunaszerdahelyen él. Harmadéves egyetemi hallgató a pozsonyi Comenius Egyetemen.

Nem meglepő, kedves kisugárzásából adódóan óvónéninek és tanárnak készül, emellett a tánccal is foglalkozni szeretne továbbra is.

Esztit már kiskorában lenyűgözte a tánc és a mozgás, tátott szájjal figyelt minden előadást. Így született meg a döntés, hogy táncolni fog, aminek azóta is, azaz 17 éve hódol. Jelenleg a Generáció Táncműhely és a dunaszerdahelyi Csallóközi Táncegyüttes aktív tagja.

„Nagyon fontos, hogy valamit átadjunk a közönségnek. A néptáncos közösségtől rengeteg mindent kaptam: a páromat, életre szóló barátságokat, utazásokat, felejthetetlen élményeket és tapasztalatot a gyerekekkel, akiknek taníthattam is.”

 

CSEPI DÓRA:


Másik választottunk pedig Csepi Dóra, aki szintén 21 éves és Dunaszerdahelyen él.

A turócszentmártoni Comenius Egyetem harmadéves orvostanhallgatója, ahol tanulmányait angol nyelven végzi.

17 éve a néptánc szerelmese. Életútját a Dunaág Néptáncműhelyben kezdte, majd a Zerda Kamaraegyüttesben is megfordult. Mindeközben három évig Ógyallán koreografált és tanította az ifjúsági csoportot.

„Jelenleg Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Táncegyüttesben tevékenykedem. A tánc az életem már nagyon régóta, de be kell vallanom, ez idő alatt egy másik családom is lett, mégpedig a kis közösségünk. A csoport által rengeteg élménnyel és új barátokkal gazdagodtam az évek során.”

EZT SE HAGYD KI:
Díszes ruhában ropták a táncot az Aranykert szépséges lányai  

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább