ANKÉT: Tóth Szabinát és Baráth Attilát arról kérdeztük, mit szeretnek vagy épp mit nem szeretnek az őszben (2. rész)

Ezúttal Tóth Szabinát és Baráth Attilát kérdeztük arról, hogy ők vajon kedvelik-e a kissé borongós, őszi hónapokat. Az első részt itt olvashatjátok. 

TÓTH SZABINA

A kedvenc hónapom a nyár, de ettől függetlenül az őszt is szeretem, hiszen annak is megvan a maga varázsa. A színvilág, melyeket a természet alkot, valami csodaszép!

Kifejezetten szeretem, amikor már pulcsiban egy meleg teával és könyvvel bekuckózhatok a kanapéra. Az ősz mellett szól az is, hogy ekkorra beérik az alma meg a körte, amit ugye általában mindenki szeret – én is –, és az igazi házi gyümölcsnek nincs párja.

Az őszi hónapokban hosszú sétákra járunk a kutyusokkal, mert ilyenkor már nem kell félni, hogy forró az aszfalt és leégne a talpuk. Ilyenkor szeretem a meseszép színvilágot (hobbi szinten) lencsevégre kapni. Na meg persze, mivel már rövidebbek a nappalok és kint nem tudok tevékenykedni, így előveszem a begyűjtött könyveimet és olvasok. Ilyenkor többet tüsténkedek a konyhában is: sütit vagy kalácsot sütök. Nyáron ehhez túl meleg van, ezért ilyenkor pótolom be az akkor elmaradt sütögetéseket. ????


BARÁTH ATTILA

Szeretem az őszt, hiszen szeptember elején születtem, életem szorosan kapcsolódik ehhez az évszakhoz. Ez az időszak a betakarítás, gyümölcsszedés, szőlőszüret ideje. Családi szálakon keresztül évtizedeken át jártam szüretelni a nagycétényi szőlőhegyre, s ez mélyen beleivódott a lelkembe. Mindig megérint a természet őszi színkavalkádja, sétáim során szeretem mindezt megcsodálni.

Kertes házban lakom, így szabadidőm jó részét az időszakhoz kapcsolódó munkák töltik ki. És szívesen olvasom az őszhöz köthető költeményeket, melyekben a magyar irodalom és költészet nagyon gazdag.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább