A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Magyarország–Albánia (0:1) vb-selejtezőről

POÓR TIBOR: Szerintem, ha Schäfer pihenni akart a dunaszerdahelyi feszült és fura hangulattól, illetve friss levegővel szerette volna pihentetni az agyát, per pillanat a magyar válogatott se megfelelő hely. Hasonló a helyzet – a kelleténél kevesebb foci és játék, és a kelleténél több fesztivál mindkét helyen. Rossi, ahogy olvasni lehetett a magyar sajtót, elég nagy nyomás alatt volt. Sokat elmond a csapat körüli hangulatról az is, ahogy válaszolt a kérdésre a volt asszisztensét, Giovanni Constantinót illetően: ,,Nem ismerek ilyen nevű embert!” – már picit sávon kívül van szerintem, elvégre a magyar válogatott volt asszisztenséről van szó… Amolyan Marlon Brandós volt Marco, de ilyen választ inkább magánszemélyként adjon… Hm… Az M4 dicséri a dicsérhetetlent a szünetben… jaj…
Második félidő. Hasonló, mint az első. Nem futok bele a magyar foci és a magyar válogatott erőviszonyainak elemzésébe, mert ez másról szólt. Az is jó lenne, ha a szurkolók meccs utáni felháborodását nem hárítanák majd azzal, hogy nemcsak az Eb-eufória közben kell a srácok mellett kiállni. Mert ez a teljesítmény, hasonlóan, mint nem egy meccs Dunaszerdahelyen – szégyen volt. Nem a szurkolóké. Érdekes lesz az angolok elleni összecsapás, de ezt a mérkőzést nehéz lesz elfelejteni, akkor is, ha összejön egy jobb teljesítmény.

SZIGETI ATTILA: Egy nagyon kellemetlen csapattá nőtte ki magát az albán csapat, amellyel komolyabb csapatoknak is meg fog gyűlni a bajuk az elkövetkezőkben. Sajnos a 12. játékos sem volt a lelátón ma, és elszenvedte a magyar labdarúgó-válogatott egyik legkínosabb vereségét történelme során. Albánia annyit fejlődött az elmúlt 20 év alatt, amennyit a magyar nem. Kereshetjük az ideális csapatot, amely ilyen kellemetlen csatákat meg tud vívni és győztesen tudja elhagyni a játékteret. Igazolhatunk Marco Rossit szövetségi kapitánynak, itt mélyebben kell keresni a bajokat. Véleményem szerint taktikailag sem volt jó megválasztás a mai, de ez ilyen vereségek után teljesen mellékes. A magyar futball teljesen másra kellene, hogy hivatott legyen, minthogy Albánia ellen szenvedjen vereséget. Stadionokkal és anyagi háttérrel, amivel a NB I-es csapatok rendelkeznek. Nem szoktam, de idéznem kell az egyik szakkommentátor szavait: Mindenben jobb volt ma az albán válogatott.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább