Szövetségesek egy életen át

Alapvetően mindig felhívom a figyelmet arra, hogy az egyedüllétnek is megvannak a maga szépségei, csak rájuk kell lelni. Szinglinek lenni nem katasztrófa, nem kell miatta a kardunkba dőlni. Az, hogy épp nem él valaki párkapcsolatban, nem jelenti egyértelműen azt, hogy az a valaki magányos. Mindezektől függetlenül, abszolút egyetértek azzal, hogy szövetségesre mindenkinek szüksége van…

Tudom, ez így eddig elég nagy katyvasznak tűnik. Máris tisztázom, mire is gondolok!

Szóval, az úgy volt, hogy tegnap este Csányi Sándor színházi estjén jártam. A női-férfi viszonyokról szólt az előadás. Tele volt humorral, hatalmasakat kacagtunk rajta. A sok-sok vicces szituáció ábrázolása mellett azonban nagyon komoly üzenetei voltak a darabnak.

Az egyik ilyen az volt, hogy mindenkinek szüksége van szövetségesre.

Ahogyan a színpadon is elhangzott, az élet hosszú, éppen ezért jó, ha van mellettünk valaki, akire mindig számíthatunk, aki mindig fogja a kezünket. Valaki, akivel leélhetjük ezt a hosszú életet. Bármennyire is kiállok a szinglisék mellett, úgy hiszem, ez teljesen igaz.

Hogy fér meg egymás mellett ez a két gondolat? Amikor az egyedüllét szerethető oldalaira próbálom felhívni a figyelmet, akkor azt nem azért teszem, hogy bárkit is arra ösztönözzek, hogy az egész életét élje le egyedül. Csupán biztatni szeretném azokat, akik épp pár nélkül töltik napjaikat. Hiszen ez valóban nem katasztrófa, na és persze nem végleges állapot!

A szövetségesünket életkortól függetlenül, bármikor meglelhetjük, és hiszem, hogy egyszer mindenki meg is leli azt. Attól kezdve pedig, hogy egymásra találtak, mindig ott lesznek a másiknak.

Jóban és rosszban – nagyon elcsépelt, de akkor is hiszek benne. Ahogyan abban is, hogy az egyedül töltött hónapok, évek csak megerősítenek bennünket, és alkalmat adnak arra, hogy kikristályosodjon bennünk, mi az, amire valóban vágyunk.

Összességében úgy hiszem, minden élethelyzetnek megvan a miértje, a szépsége és az árnyoldala egyaránt. A mi dolgunk pedig az, hogy mindezt meglássuk, tanuljunk belőle és fejlődjünk általa…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább