ANKÉT: Te mikor kezded el a karácsonyi készülődést? (1. rész)

A karácsony kétség kívül az év legszebb ünnepe. A legtöbben imádjuk ezt az időszakot. Így vannak ezzel a mai válaszadóink, Molnár Kantner Éva és Szlávik Angéla is. A hölgyeket arról kérdeztük, mikor és hogyan kezdenek el a karácsonyra készülődni.

Molnár Kantner Éva (35)

A karácsony az egyik legszebb ünnep volt számomra a gyermekkoromban. Mindig nagyon vártam az ünnepi fényeket, csillogást, illatokat. Akkoriban még nem lehetett november elején feldíszített  karácsonyfát látni a boltokban, így megmaradt az ünnep varázsa. Ez az, ami nagyon hiányzik a mai karácsonyokból. Az ajándékok beszerzését már időben elkezdem. Próbálok nagyon figyelni, kinek mi a szíve vágya.

Szerintem fontos, hogy az ajándék személyre szóló legyen, az ajándékozott valóban örüljön neki, érezze, hogy jól ismerem őt, ezért tudom, mire vágyik. Az ajándékozáson túl a kedvenc elfoglaltságom a lakás feldíszítése. Ez az én feladatom. Ebben kiélhetem kreatív énemet. Imádom a díszecskéket, főként a piros a kedvenc színem, ha a karácsonyról van szó.

Advent első vasárnapján kerülnek ki az első díszek, aztán fokozatosan az újabbak, végül Szentestére már teljes pompájában díszeleg a ház.

A karácsonyhoz hozzátartoznak a finom sütemények is. Ilyenkor összefog a család és általában közösen készítjük el a finomságokat.

Most, hogy a kislányom már 2 éves elmúlt, ő is várja a Jézuskát. Számomra a karácsony varázsát az ő boldogsága adja vissza. A csillogó tekintete, ahogy figyeli a karácsonyfát, a díszeket. Ez az igazi, őszinte gyermeki öröm, a valódi csoda. Azt kívánom, hogy még nagyon sok karácsonynak örülhessünk együtt.


Szlávik Angéla (50)

A karácsony a kedvenc időszakom az évben. Szeretem, hogy ilyenkor mindenki együtt van, összegyűlik a család apraja-nagyja. Szeretem csodálni az ünnep fényeit, azt, hogy az év utolsó hónapjára minden díszbe borul.

A készülődést időben elkezdem – ehhez hozzájárul a kisebbik lányom is, aki legszívesebben már októberben karácsonyi pompába öltöztetné a szobáját. A halloween aztán egy kicsit eltereli a gondolatait, lefoglalja őt a jelmezkészítés, és hogy ijesztővé alakítsa a kis birodalmát. Előkerülnek a pókok, pókhálók, tökök és minden, ami ehhez kapcsolható. Amint azonban elmúlik november elseje, már csak a karácsonyra tud gondolni.

S ha őszinte akarok lenni, én sem vagyok ezzel másképp. ????Ilyenkor már erősen töröm a fejem az ajándékokon, ötletek után kutakodva böngészem az internetet. Mindenkinek igyekszem valami számára kedveset a fa alá tenni.

Miközben már javában zajlik a meglepetések beszerzése, november második felében előbukkan néhány lakáskiegészítő is. Ritkán bírom kivárni advent első vasárnapját, legtöbbször néhány nappal előtte már belekezdek az otthonunk díszítésébe. Bevallom, a téli falucskám – ami ilyenkor a nappalink éke – már el is készült.

Úgy tervezem, hogy az első gyertyagyújtásra fokozatosan minden a helyére kerül. Karácsonyra kívül-belül feldíszítem az otthonunkat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább