ANKÉT: Te mikor kezded el a karácsonyi készülődést? (2. rész)

A karácsony kétség kívül az év legszebb ünnepe. A legtöbben imádjuk ezt az időszakot. Így vannak ezzel a mai válaszadóink, Vörös Denisza, Derzsi Bernadett és Kevicky Tünde is. A hölgyeket arról kérdeztük, mikor és hogyan kezdenek el a karácsonyra készülődni.

Vörös Denisza (40)

A karácsony a legkedvesebb ünnepem. Nagyon szeretem kiélvezni minden egyes pillanatát, ezért én a készülődést már novemberben elkezdem. Amint van egy kis időm, elkezdem a ház külső-belső díszítését. Minden egyes szobában található egy kis karácsonyi apróság. Minden évben igyekszem új, saját készítésű dísszel meglepni a családot.

Az ajándékvásárlással már kicsit nehezebb helyzetben vagyok. Ha találok megfelelőt valakinek, azt azonnal megveszem, de van, hogy már csak az utolsó pillanatban szaladok üzletbe és olyankor kész ideg vagyok. De feledhetetlen élmény, mikor látom a boldog tekinteteket a karácsonyfa alatt.


Derzsi Bernadett (34)

Nagykarácsony reggelét általában a saját, hosszú éveken át jól bejáratott hagyományaim alapján, majonézes salátával indítom, ezért tavaly év végén elkezdtem futni. Így most már testileg és lelkileg is készülök az ünnepekre.

Ráadásul azóta, hogy megszületett Marci fiam, minden erőmmel azon fáradozom, hogy a karácsony ugyanolyan varázslatos legyen az ő számára, mint amilyen az én gyerekkoromban volt.

Apukámtól próbálom ellesni (nemcsak) az ádventi időszakban, hogy főzi a jobbnál jobb fogásokat, anyukámtól pedig azt, hogyan tölti meg – nem csupán a bejgli illatával –, hanem a szíve minden szeretetével az egész házat, és ezzel a mi lelkünket is.

Hogy veszek-e ajándékokat? Persze! Mindent tűpontosan megtervezek és november végéig kipipálom az ajándéklistámat. Díszítek-e? Naná! Az ajtóra saját kezűleg gyártom a kopogtatót és az adventi koszorút is én alkotom, kisebb-nagyobb sikerekkel. December elejétől apró fényeket csempészek mindenhová és napközben az ünnepi playlistemet hallgatom. Egyszóval, a karácsonyi manó én magam vagyok. Igaz, régebben jobban hasonlítottam rá, amikor még elálltak a füleim.

Giccses hangulatban serénykedem, halat vásárolok, fát díszítek, karácsonyi bábjátékokat és énekes-táncos performanszokat tartok a fiamnak, majd 23-án éjjel már alig bírok aludni, oly izgatottan várom a reggelt, amikor Marci ismét rácsodálkozik a karácsonyfára és az ünnep csodájára. Nincs ennél szebb!


Kevicky Tünde (31)

A karácsonyra való készülődés nálam már nagyon korán indul. Szakmai ártalom, hiszen a gyerekekkel már november elejétől gyakoroljuk a karácsonyi énekeket, hogy aztán decemberre tökéletesen tudják az esetleges fellépéseken. Otthon az első Adventi gyertyagyújtás előtt kezdjük a házat díszítgetni, készítünk adventi koszorút, kézműves díszeket az 5 éves kislányommal.

Van egy karácsonyi falunk is, amit minden éven kirakunk a nappaliba, kislányommal együtt találjuk ki az épp aktuális kompozíciót. November végén pedig elkezdjük a sütögetést, nagy kedvencünk a mézeskalács. A karácsonyfát viszont még nem állítjuk fel, azt december 23-án szoktuk.

Az advent az egyik legszebb időszak a családunkban, a várakozás, ahogy egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz, a karácsonyi dalok éneklése, a sütögetés, a díszítgetés, a sok séta a kivilágított városban még jobban összekovácsolja a családot.

KAPCSOLÓDÓ:
ANKÉT: Te mikor kezded a karácsonyi készülődést? (1. rész)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább