Kiskarácsony – bármi áron! | Helyi stíl

A cikk megjelent a Klikk Out 2021/12. számában.

Fotó: Pexels.com

Az év végén összejön a család, hogy együtt ünnepeljük meg a szeretet ünnepét. Olyan időszak ez, amikor bőven van alkalom a villantásra, és mi DS-iek, ugye, imádjuk az ilyen alkalmakat. Jöjjön most néhány pro tipp, hogy az ünnepi készülődés során biztosan semmiről se feledkezz meg és igazán autentikus módon teljen ez a pár szép (és igen költséges) nap!

I. A helyszín – Abban mind egyetértünk, remélem, hogy a dekorációnak lélegzetelállítónak kell lennie. Új építésű családi házainkat ilyenkor kilométernyi fényfüzér hálózza be, a takaros kiskertekben óriási LED-es díszek, grincsfák, emberméretű Mikulások, rénszarvasok kapnak helyet. A fényfüzér még menőbb, ha színes vagy úgy villog, hogy kilométerekről ki lehessen szúrni: itt bizony egy igazi karácsonyrajongó lokálpatrióta lakik. A fő szempont a díszítésnél az, hogy lássák: neked futotta rá és amilyen puccosak a kinti elemek, legalább annyit költöttél a belső terek csicsázására is.

II. A vacsora – A csallóközi ember egész évben szereti a hasát, de karácsonykor olyan kapacitásokat szabadít fel önmagában mentális ereje segítségével, hogy végtelen étel befogadására lesz képes a bendője. Enni márpedig van mit: rántott hal és hús, majonézes krumplisaláta, magyaros halászlé, esetleg szlovák „kapustnica”, diós/mákos bejgli, linzer, zserbó, mézeskalács, szaloncukor kerül a feneketlen gyomorba. A bőség ünnepe ez, most úgyis zárva a fitnesz, majd jövőre megszabadulunk a plusz kilóktól. Nem, nem a lépcsőzőgépen. Zsírleszívással.

III. Ajándékok – ez az, amire a legtöbbet költjük. Olcsó ajándékkal nem szúrjuk ki a család és a barátok szemét. Remek ajándék lehet valamilyen minőségi ital (természetesen díszdobozban), vásárlási- vagy vacsorautalvány (nem filléres helyekre!), wellness-hétvége (minden helyi kedvence), vagy legalábbis egy jelentős méretű logóval rendelkező designer ruhadarab, nőknek márkás kézitáska. Nyerő tipp lehet még nőknek a szájfeltöltés vagy egy pár új cici ígérete, pasiknak pedig egy gondosan kiválasztott, méregdrága karóra. Technikai beállítottságúaknak „almás” telefon, tablet, hangfal, „nagytévé” vagy bármi, amit csak a keret megenged. Ha nem megy másképp, hát Providentre!

+1 Extra és rendkívül eredeti fénypont: lánykérés karácsonykor! Nincs is jobb alkalom a lánykérésre, mint az ünnepi asztalnál, esetleg a vacsora után megejtett, térdeplős-könnyes meggyűrűzés. Uraim, remélem ismeritek a városi legendát, miszerint a gyémántot nem tartalmazó gyűrű azonnal égetni kezdi a lány ujját, de úgy, hogy az új menyasszony az ablakon vágja ki fájdalmában – azzal együtt, aki megajándékozta vele. Tanácsos tehát szabad szemmel látható méretű „dájmondokkal” kirakott gyűrűt választani, a nagy eseményt pedig Insta-sztoriban vagy akár „élőzve” máris közzétenni, hogy minél többen osztozhassanak az örömteli eseményben.

Minden kedves Olvasónak majonézes salátában és DPH-ban gazdag karácsonyt kívánok!

Az előző részek:
A szesz vajon mi?
A stíl maga az ember!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább