ANKÉT: Te hogy köszöntöd az új évet? – Lengyel Csilla és Vítek Eszti válaszol

Az új év első napján két hölgyet kérdeztünk arról, hogy ők hogyan töltötték a szilveszter estét, s hogy vajon miképp köszöntik a 2022-es évet. Megkérdeztük őket továbbá arról is, hogyan vélekednek a fogadalmakról.

LENGYEL CSILLA

Szilveszter estéje/éjszakája az óév búcsúztatásáról, valamint az új év köszöntéséről szól. Vannak, akik ezt hatalmas eszem-iszommal és parádés bulival ünneplik, míg mások szerényebben szeretteik körében várják az új évet.

Hogy őszinte legyek, sosem voltam nagy híve a szilveszteri pezsgőmámoros bulizásoknak, így kevés kivétellel (mert ugye a puding próbája az evés) mindig inkább az utóbbi csoporthoz tartoztam.

A mi szilvesztereink, ahogy a karácsonyok is, családi ünnepnek számítanak.

Az idei szilveszter is családi körben telt, előbb a párom szüleivel, majd az én szüleimmel is ünnepeltünk. Köszöntöttük egymást, jót beszélgettünk. Ennél többet nem is kívánhatnék egy ilyen év után, mint a tavalyi. Hálát adok, hogy még mind együtt tudunk örülni egy várhatóan jobb, egészségesebb év eljövetelének.

Én személy szerint újévi fogadalmakat se nagyon szoktam tenni. Úgy gondolom, ahhoz, hogy az ember változtasson, nem szilveszter kell, csupán akarat és elhatározás. Ha ez a kettő megvan, a fogadalmunk bármikor sikerrel járhat. Én azt határoztam el, hogy az új évben picit jobban figyelek magamra, mind testi, mind pedig lelki értelemben.


VÍTEK ESZTER

Az idei szilvesztert nyugisabbra fogtuk, baráti, családi körben töltöttük. A készülődést már egy nappal korábban elkezdtük. Sógornőmmel elkészítettük a harapnivalókat, a kihagyhatatlan sajtostekercset, a kaszinótojást és persze a szendvicseket. Anyukám kézzel nyújtott rétese és a lencselevese nélkül sosem zárjuk le az évet. Szilveszter napján a szomszéd gyerekek is nálunk játszottak. Maszkokban szaladgáltak és táncoltak. Este pedig a barátok, szomszédok és a család társaságában vártuk az éjféli köszöntőt.

Pozitív emberként mindig pozitívan köszöntöm az új évet és úgy gondolom, hogy magától nem lesz boldog az új év, tenni kell érte. Minden év elsején odafigyelek a babonákra: nem viszek ki szemetet, nem mosok (előző nap mindent kimosok és elrakok). Egész napos pihenés van tervben, egy kis játszással és sétával kombinálva.

Az újévi fogadalmat szerintem sokan csak babonából teszik. Persze én is mindig megfogadok valamit. Két pohár pezsgő után sokkal könnyebb gondolkodás nélkül ígéretek tenni, amit bizony másnapra elfelejtünk.

Ha valamit megfogadok, kitűzök egy célt magam elé, akkor mindent megteszek annak érdekében, hogy elérjem, újévtől függetlenül.  Inkább örülök annak, ami jönni fog és mindig bízom benne, hogy az idei év is tartogat rengeteg jó élményt és kalandot.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább