ANKÉT: Te hogyan töltöd a farsangi időszakot?

E heti ankétunkban a farsangi szokásaikról faggattuk Szakál Horváth Barbit és Rabay Bíró Anikót. A következő kérdéseket tettük fel: 

Hogyan töltöd a farsangi időszakot? Mit jelent a számodra a farsang?

SZAKÁL HORVÁTH BARBI

A farsangi időszak egy ideig teljesen átlagosan szokott telni. Gyerekként még beöltöztünk az iskolában, de aztán lassan kikopott az életünkből ez a szokás. Férjemmel bálba szoktunk járni, bár ez az utóbbi 2 évben sajnos kimaradt. Most viszont, hogy a kislányunk egyre nagyobb, lassan kezdődhet a jelmezkészítés, amit nem bánok, legalább picit újraélem milyen is volt gyerekként ez az időszak.

Nálunk, vagy legalábbis a mi családunkban különösebb kultusza nincs a farsangnak. Kivéve a báli szezont. Mindannyian szeretünk lazítani, szeretjük a táncot, a jó zenét és persze a finom ételeket. Évente min. egy bálba mindig elmegyünk.


RABAY BÍRÓ ANIKÓ

A farsangi időszak normál esetben (pandémián kívül), számunkra a bálok időszaka. Igyekszünk a férjemmel minden szervezetünk által szervezett támogatói bálon részt venni,  de ugyanakkor előszeretettel látogatjuk a nagymegyeri magyar bált is.

A mulatozás, a vidám időszak végét, farsangutolját koronázzuk meg általában a farsangi fánk, vagy ahogy mi hívjuk a siska megsütésével.

Hogy mit jelent számomra a farsang? Hívő emberként a vidám időszak megélését szeretteink, barátaink körében még a böjti időszak előtt. Ilyenkor gyakoribbak a baráti látogatásaink. Figyelünk egymásra, bolondozunk, a gyerekekkel pedig jelmezt készítünk az iskolai maszkabálra.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább