A SzerdaHelyzet nyilatkozik Schäfer András biztos és Martin Jedlička lehetséges távozásáról

Schäfer András – aki már távozott


POÓR TIBOR: Picit összegezzünk, mit is tett le az asztalra DAC-mezben? Szerintem úgy fogunk rá emlékezni, hogy ez volt az a játékos, aki minden külső negatív befolyás ellenére, a kilencven plusz perc alatt darált, mintha az életéért küzdött volna. De nem csupán egy fekete munkás Schäfer, nagyon is átlátja, hogy mi történik a pályán, és képes rendkívül gyors döntéseket hozni – ezért is volt az érkezése után rövid időn belül a Fortuna Liga egyik kimagasló játékosa. Ami az előnyére válik, és ezt a magyar válogatottban az Eb-n láttuk is, hogy nagyon gyorsan képes megszokni egy lényegesen magasabb színvonalat is, és ilyen szinten is húzóember tud lenni. Remélem, hogy kellő szerencse és egészség mellett ugyanez sikerül neki a Bundesligában is. Andrást egy tipikus huszonéves,extrovertált, impulzív, tele élet srácként ismertem meg, akiben viszont egy kis adag pimasz viselkedés mellett rendkívül alázatos és érzékeny lélek rejlik. András, mindkét arculatodat használd, amikor kell, és sok sikert. Itt- ott látogass el Dunaszerdahelyre, mert itt otthon vagy!
U.I. Tartottam attól, hogy milyen módon pótoljuk majd Andrist a védekezésben, de Janeiro védekezése mellett minimum oldható probléma lesz ez.

SZIGETI ATTILA: „Aki menni akar, arra rá kell adni a kabátot.” – mondják bölcsebbnél bölcsebb szónokok az egódiadalát hirdetve az ész fölött. Az pedig tagadhatatlan, ha egy játékos szeretett csapatunknál érlelődött, itt vált futballistává, eligazolása esetén van némi tüske azokban, akik éltették és dicsőítették. Jelen esetben a DAC-Szurkolókban, amit még mindig nagybetűvel kell írni a szlovák Fortuna Ligában. Sajnos már régen kiveszőfélben vannak azok a játékosok, akik klubhűségükkel képviselnek egyfajta irányzatot a futball világában. Természetesen a józan ész azt diktálja, hogy egy szlovák ligás csapatból nem szabad akadályt gördíteni az olyan játékos elé, akiért mondjuk egy Bundesligás csapat jelentkezik be.
András, nem kell a jópofi, hiszen köztudott, hogy a DAC-tól nagyobb kaliberű csapatra vágytál, de ki ne tenné a helyedben, hiszen egy minden foci adottsággal megáldott fiatal magyar srác vagy. A DAC szurkoló csak köszönhet neked, mivelhogy játékoddal sok örömet okoztál nekünk, és az sem mellékes, hogy egy magyar srác volt hétről hétre a mezőny legjobbja. Útravalóul csak annyit, hogy egy német szurkoló az nem felvidéki magyar. Sérülésmentes karriert kívánok neked!

 

Martin Jedlička – aki készül távozni


POÓR TIBOR: Martin úgy jött ide, hogy egy első megingás után a meccs utáni nyilatkozatában majdhogynem pityergett. Dunaszerdahelyről úgy távozik, hogy ifi Eb-n vett részt, és mentálisan jól kezelte azt az anomáliát is, hogy egy ideig nem volt ki professzionális módon melegítse őt a meccs előtt, és meccs közben a cserepadról támogassa őt. Jól felmérte, hogy mik az előnyei és mik a hátrányai. Nemzetközi szinten a 186-187 centiméter hendikep lesz a jövőben, és kíváncsi vagyok, hogy a beadásokkal mennyire haladott a klubunkban. Tudom, nem volt rossz a statisztikája, de a beadások java része a Fortuna Ligában elég gyatra, a néhai legendás balhátvédünk, Fieber Peti két hasonló volumenű beadás után lecseréltette volna magát… Viszont Martinról nem ez a kép marad, hanem az, hogy sokszor a csapat legjobbja volt és közönségkedvenc lett belőle, a mi Jedlánk… A kapusoknak külföldön nagyon nehéz érvényesülni, de aki képes volt remek teljesítményeket produkálni olyan középhátvédek mellett, akiket néha ostorral is kevés lett volna háton vágni… szóval… Jedla, ty vole, sok szerencsét, és néha látogass Dunaszerdahelyre, mert itt otthon vagy!!!
U.I. Per pillanat van egy kb 186 centiméteres kapusunk, meg egy megfelelő magasságú, aki viszont már talán nem is emlékszik, hogy mikor védett ligát… Ez érdekes lesz… Nem lepődnék meg, ha jönne egy harmadik.

SZIGETI ATTILA: Jedlička je jednička! Véleményem szerint több edző is megnehezítette a DAC-ban eltöltött éveid, hiszen sosem fektettek kellő hangsúlyt a védelem tengelyének kvalitására. Sokan istenítették a Šatka-Huk párost, viszont megnéztelek volna egy Škrtel-Jano Ďurica mögött is védeni. Azt gondolom, hogy kapus létedre sokkal több rajongód volt Dunaszerdahelyen, mint sok kapusnak, akik levédtek pár évet nálunk. A nagyokat is beleértve, akik között voltak olyan nevek, mint Majthényi Lóri, Vahala, Mana, vagy akár Veselý. Martinnak nagyon sok mindent köszönhet a DAC-közeg, viszont ha váltani akar, neki igazán megbocsájthassuk. Valakire még rá kell adni a kabátot?

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább