ANKÉT: Tervezni vagy nem tervezni? – Takács Zsuzsannát és Lamos Csabát faggattuk (2. rész)

Ezen a héten ismét azoknak a bizonyos terveknek a nyomában jártunk. ???? (Az előző részt ITT találod)

TAKÁCS ZSUZSANNA

Mi a véleményed a hosszú távú tervekről? 

Szerintem jó, ha az ember tervez hosszútávra, hiszen ez egyfajta célt ad az életnek. Véleményem szerint az általános, nem túl konkrét tervek nagyon pozitív hatást gyakorolnak az emberre. A nagyon pontos és konkrét célokkal az a baj, hogy hatalmas csalódást okozhatnak, hiszen ha nem sikerül elérni, kudarcként élhetjük meg. 

Te szoktál tervezni? 

Igen, szoktam tervezni. Vannak rövidebb távú és hosszabb távú céljaim. A rövidebb távúak közé tartoznak azok, amiket egy éven belül szeretnék elérni, a hosszabb távúak közé pedig a többi. Egy évnél rövidebb időre nem igazán szoktam tervezni, mert ahogy a mondás tartja, „a jó dolgokhoz idő kell“. ????

Van esetleg 5-10 éves terved? 

Természetesen vannak tervek és célok, amiket igyekszek elérni és amikért teljes erőbedobással dolgozom. Jelenleg az egyik ilyen célom, hogy a kisfiamnak boldog gyermekkort tudjak biztosítani és meg tudjak adni neki mindent. Itt nem csak az  anyagiakra gondolok. Pár éven belül szeretném elsajátítani a Montessori pedagógiát, hogy a legjobban tudjam őt támogatni a saját személyiségének a fejlődésében. A hosszabb távú tervem pedig (20-30 év), hogy vegyek egy kis faházikót egy erdőben, ahol békésen tengethetem majd a párommal a nyugdíjas éveimet.


LAMOS CSABA

Mi a véleményed a hosszú távú tervekről? 

Szerintem jó, ha vannak az embernek tervei. Az visz előre, az ad irányt az életnek. Szándékosan nem célt mondtam, mert a cél valaminek a végét jelenti, de szerintem mindig van, és kell, hogy legyen tovább és tovább. A hosszútávú célok az élet mérföldkövei.

Te szoktál tervezni? 

Természetesen szoktam. Vannak rövid- és hosszútávú terveim is. Igyekszem előre elgondolni a napjaim, a hetem, de van tervem arra nézve is, hogy mit szeretnék elérni az év végére, de még a jövő évre is. ????

Van esetleg 5-10 éves terved? 

Inkább állandó terveim vannak, mint 5-10 évesek. Szeretnék sokkal jobb lenni a munkáimban, mert bőven van még mit tanulnom. Állandó tervem, hogy alkothassak valami maradandót, valami olyat, amit majd büszkén mutogathatok az unokáimnak, hogy ezt a papa csinálta. És Kultúrkör után szabadon: „megmaradni embernek”.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább