Lássuk, mit rejt a februári Klikk Out!

Borítókép: Ugróczky István

Vettünk egy nagy levegőt, hogy lendületesen kezdhessük az idei évet, régi és új rovatokkal, izgalmas és olvasmányos tartalommal. Lapozzatok bele!

Klikk Out,Február,ElőzetesEditorial / Szerző: Szilvási Tibor

Együtt sírjunk, együtt nevessünk!

Alapvetően rossz tulajdonságunk, hogy nem a gyógyírt keressük problémák esetén, hanem a bűnbakot. Emiatt aztán az a büdös balsors nem enged, víg esztendőből pedig vajmi kevés akad. Mulatni elvileg tud a magyar, csak ritkán magán, sopánkodni viszont annál inkább.


Klikk Out,Február,ElőzetesAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István 

KIA Sportage 1.6 T-GDI – Üzenet a jövőből

…a dél-koreaiak kezdeti ügyetlenségét egy jól átgondolt, professzionálisan felépített üzleti stratégia váltotta. Épp így a régi, csúnyácska KIA-kat bátor, jövőbe mutató dizájn és csúcsminőség váltotta fel.


Klikk Out,Február,ElőzetesInterjú / Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István 

„Legyél jóember, mert kicsi a konkurencia!”

A régió egyik legkedveltebb vőfélye, akinek a hivatása a pedagógia. Az ünnepek előtt adta ki második könyvét, de ezek mellett is megszámlálhatatlan területen tevékenykedik, melyeket egyebek mellett a hite fűz egybe. Ahol megjelenik, ott ragyog, és hogy ennek miért van jelentősége, az az interjú végén kiderül.


Klikk Out,Február,ElőzetesZénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Otthagytam és akkor mi van?

Milyen az a folyamat, amikor egy diák eldönti, hogy otthagyja a fősulit, vagy inkább vált? (…) Két különböző generációt kérdeztem meg arról, hogyan is élték meg a fősuli otthagyásának a folyamatát. A kérdéseimre Gasparik Fecó és Kiss Nikolett válaszolt.


Klikk Out,Február,ElőzetesKülönvélemény / Këri

Miért szeretik a nők a rosszfiúkat?

Avagy gondolatok a Hogyan lettem szerelmes egy gengszterbe c. film. kapcsán

Örömömre szolgál, hogy a filmipar egyre inkább nyitott a hollywoodi sallangoktól elszakadó történetekre és egyre inkább a köreibe enged olyan produkciókat, amelyek mögött ugyan nincs százmilliós költségvetés, mégis hatásosak, relevánsak és autentikusak tudnak lenni. 2022 elején jelent meg a Netflix kínálatában a Hogyan lettem szerelmes egy gengszterbe c., lengyel készítőktől érkező film, amelyet a borzasztó cím ellenére mégis csak megnéztem – és milyen jól tettem!


Klikk Out,Február,ElőzetesKöltőtoll / Sipos Janka, Këri

Természet vs. ember

Februárban egy olyan témát járunk körül két verssel, amelynek sajnos nem szentelünk elég figyelmet és energiát: ez pedig a környezetvédelem, a bolygó tagadhatatlan pusztulása és az ebből fakadó klímaszorongás. (…) E két vers ennek megfelelően „erősre” sikerült, s nem titkolt célunk velük, hogy kissé kijózanítsuk az olvasót és tudatosabb fellépésre késztessük a közös, globális kihívásokkal szemben.


Klikk Out,Február,ElőzetesKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Puskás Panni: A rezervátum visszafoglalása

Picinyke, élénk pink színben virító kötet Puskás Panni tavaly megjelent debütáló novelláskötete, de a benne rejlő szövegekről sok mindent el lehet mondani, csak épp azt nem, hogy rózsaszínűek lennének. (sj)

Anne Sexton: Élj vagy halj meg

Sexton műveit olvasni olyan érzés, mintha beszélgetnénk vele; mintha egy ismeretlen ember legintimebb vallomásait hallgatnánk: néhol megható, néhol kellemetlen. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Bohemian Betyars – Gubancos

HTRK – Rhinestones

Sufjan Stevens, Angelo De Augustine – A Beginner’s Mind

Tirzah – Colourgrade

Lana Del Rey – Blue Banisters

Ray BLK – Access Denied


Klikk Out,Február,ElőzetesGasztrobetyár / Mundi Józsi

Hatalmas piros szível Lengyelországban

Ropogós rántott véres hurka, paprikás krumplival – tejföllel és egy szelet sült libamájjal. Na, erre varrjatok majd gombot, lengyel szakács kollégáim – gondoltam, miközben készítettem tovább az ételemet. Kíváncsiskodó tekintetekkel találkoztam a konyha minden szegletéből, és amennyien voltak, mindannyian a „mesterkanalukat” merítgették a készülő paprikás krumpliban.

 


Klikk Out,Február,ElőzetesHelyi stíl / Këri

Szív küldi szívnek, déesz-iesen

Február 14-én immár hagyományosan a szerelmesek napját ünnepeljük. A DS-i éttermek többségében (már amelyik még nem ment tönkre a lockdownok miatt) ilyenkor nehéz szabad asztalt találni, mert a helyi szerelmespárok ezt az estét szeretik finom ételekkel, italokkal ünnepelni.


Klikk Out,Február,ElőzetesSportinterjú / Szerző: Herdics Júlia / Fotók: Szabó Péter Pál

„Tizenegyszeres szlovák bajnok vagyok birkózásban”

A huszonhárom éves Hakszer Balázs 2006-ban ismerkedett meg a birkózás világával. Számos sportág közül ebben találta meg magát a saját szenvedélyét, hiszen az első edzés után édesapja hatására aktív sportolóvá vált. A 2022-es évtől a dunaszerdahelyi klub trénere lett, ahol a legkisebbeknek tart edzéseket heti szinten. Hakszer Balázs fiatal birkózóként gazdag sportmúlttal rendelkezik, aki örömmel mesélt az interjú során a sikereiről, a birkózás előnyeiről és az utánpótlásról.


Klikk Out,Február,ElőzetesSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Édes veszedelem

Tényleg függőséget okoz a cukor? Mi történik, ha a lelkemen tátongó lyukat a kedvenc édességemmel kísérlem meg sokadszorra is betömni?  A mérsékelt fogyasztás esetén is komoly egészségkárosodással és méretes úszógumival számolhatunk? Van értelme helyettesítőszerekkel kísérletezni?


Klikk Out,Február,ElőzetesIskola / Štefkovič Patasi Ági

Osztályzat helyett – gondolatok a félévi bizonyítványhoz

Régóta tudjuk, hogy akadnak a nagyvilágban iskolarendszerek, amelyek már rég elhagyták az egy adott skálán való értékelés módszerét. Év végén vagy fél-, esetleg negyedévben írásban fejtik ki a pedagógusok meglátásukat a gyerek részképességeiről, javaslatot tesznek, hogy lehetne behozni a hiányosságokat, rávilágítanak a diák erősségeire. Mennyivel több információ ez a szülőnek, mint egy fekete-fehéren leírt jegy. Egy ilyen, alternatív oktatási intézményben dolgozik, Beherics-Nagy Anita, aki maga is gyakorló szülő.


Klikk Out,Február,ElőzetesHónap nője / Kurucz Klaudia

Vivien Lulovičová

Új év, újabb lányok és még merészebb ötletek! Ez a hajtómotorja az előttünk álló hónapoknak! Elsősorban a Hónap Nője stábja nevében szeretnék boldog új évet kívánni a kedves olvasóknak, és felhívni a figyelmét a jelentkezni vágyó hölgyeknek, hogy mint minden évben, most is nyitottak vagyunk az új arcokra, és bátran jelentkezzetek! Keressük azt a 10 lányt, akik Vivien után folytatják a sorozatot a 2022-es évadban és személyiségükkel még színesebbé és érdekesebbé varázsolják magazinunkat!


Klikk Out,Február,ElőzetesHavi kreatív / Kürthy Judit

A Candle Crack Co. gyertyakészítői

Őszi Kari és Őszi Gergő, a Candle Crack Co. megalapítói, egy olyan kiemelkedő szorgalmú párost alkotnak, akiknek termékei nemcsak szépségük és letisztultságuk miatt különlegesek, hanem kivételes illatuk miatt is. Gútai műhelyükben, kézzel készülnek, és jó hír, hogy már nemcsak a helyszínen, vagy egyes piacokon vásárolhatjuk meg őket, hanem a nemsokára megnyíló webshopjukon keresztül is.


Klikk Out,Február,ElőzetesSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Jolinéni farsangi lëkváros siskájo

Minálunk mindig nagy divat vót a farsang. Mindig beőtöztünk, nos ëgymást ijezgettük, mëg bolondoztunk, miközbe majbele fulattunka siskábo, mëg a krafliba. Eetanútam há ja anyámtú, most megmutatom nëktëk is.  


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább