Szégyen!

(Rózsahegy–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Leültem a meccs után és elgondolkodtam: erről lehet bármit is írni? Leírni azt, amit láttam, azt, amit érzek? Érdemes? Tényleg érdemes azon filózni, hogy mi szurkolók mit gondolunk, miközben a klub vezetősége valószínűleg magasról tesz a véleményünkre? Leírni azt, amit mindenki lát, csak épp’ akinek észre kéne venni a dolgokat, az nem látja, vagy nem akarja látni?

Uraim, ez az út nem járható út! Egy ilyen szedett-vedett csapattal nem lehet focit csinálni, ámbár, ha itt nem a foci a lényeg, akkor oké, akkor értem. Egy ilyen teljesítményért ki tartja a hátát, ezek az érzéstelen játékosok? A szakmai stáb? De milyen szakmai stáb az, ahonnét az idény közben feláll a videoelemző, meg a másodedző? Mert mi történt megint? Na ne szédítsetek, oké! Talán egy kis nézeteltérés támadt a stábon belül, épp csak kifelé gyöngybetűkkel lett előadva?

Szóval ki tartja a hátát? Ki lesz az a fasza gyerek, aki kiáll és elmondja a nagyérdeműnek, hogy bocs, elcsesztük?

Vagy poénkodjak? Rendben! Amikor az ellenfél csapatában több szerdahelyi játszik, mint a DAC-ban, minden alkalommal megsavanyodik egy kukkóniás tej! Ki ez a Nebyla? Kinek a kije, de komolyan, mert csak azt tudom elképzelni, hogy nagy kutya lehet, ha ilyen gyatra teljesítményt elnéznek tőle hétről hétre!? Minek játsszuk el, hogy a Bögi Fecó a keretben lesz, ha még csak nevezve sincs soha? Gyenge kezdés után erősen visszaestünk – írhatnám ironikusan, ha ez irónia lenne. És akkor a Kristóf – aki azt játszotta, ami a dolga, pusztán frusztrál a tudat… -, odarúgja a szögletet, ahova kell, ahogy a nagykönyvben megvan írva… tőlünk ki rúg így szögletet?

A kapusunk meg csak áll a gólvonalon, lesi a jószerencsét, talán mákja lesz és nem találja el rendesen fejjel a rózsahegyi játékos. Ugyan már kapus sporttárs, az ötösön te vagy az úr, te vagy az az ember, akinek megadatott, hogy kézzel is megfoghatod a labdát, vagy ha nem vagy biztos magadban kiütöd a pi…, elnézést, a mezőnybe! Mennyit hallgattam én ezt, pedig csak két sörért játszottunk…

Aztán a második gól, édes Istenem, abból a szögből…! Amilyen a klub, olyan a Ronaldónk. Közben végig csak a maroknyi DAC-szurkolók hangját hallani!

Kérjetek tőlük elnézést! Harmadik gól: elvesztett labda után Kristóf második asszisztját könyvelheti el, nem csinált semmi extrát, csak játszott. Ennyi… Na akkor most, de őszintén, kezeket a paplan fölé: olyan nagy elánnal kergettük el a Németh Antit, hogy csak úgy porzott utána a medvei híd, oszt’ volt értelme? Láttunk azóta jó játékot a szeretett csapatunktól? Nem pontokat, nem gólokat, hanem szép focit, amit élvezhet a közönség, amitől érzi, hogy ki van szolgálva? Nem hinném… De inkább befejezem ezt a gyenge jegyzetet, mert nincs értelme tovább szenvedtetni a billentyűzetet sem. Kedves Barátaim, szurkolótársak! Elnézést kérek, ma csak ennyi tellett tőlem. Pedig egész héten gyakoroltam, minden nap fejben átfutottam a szavakon: győzelem, három pont, szenvedély, sárga-kék szív, gólok…

Helyette most azt kell írnom: szégyen!

És évek óta ez megy, ez a parasztvakítás. Még hogy a „Felvidék válogatottja”?! Folyton azt hallom a DAC-palánták szüleitől, hogy elküldték a gyerekem… elvittem a gyereket onnan, nincs jövője ott, csak az idegenek a jók… – írd meg, írd le, te ezt jól meg tudod fogalmazni… Közben csak nyelem a könnyeim és kételyek gyötörnek, hogy minek csináljak rosszat magamnak? Ez a rezzenéstelen arccal eljátszott dilettáns „profizmus”, amiből csak a profit meg a haszon a lényeg, semmi más! Adjátok le a cuccokat, az utolsó meg kapcsolja le a villanyt!

RÓZSAHEGY–DAC 1904 4:1 (1:0)

Góllövőnk: Moumou

DAC: Ricardo – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks – Nebyla, Balić (77. Dimun), Andzouana (56. Moumou), Hahn (77. Balogh), Sharani (56. Veselovský) – Krstović.

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Rózsahegy–DAC (4:1) mérkőzésről 
Szabó Péter Pál fotógalériája a Rózsahegy–DAC (4:1) mérkőzésről

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább