Szia Uram, kapufa érdekel?

(DAC–Szered, kicsit másképp)

FOTÓK: FEKETE NÁNDOR

Milyen kapufa és mennyi? Bár inkább látnom kéne élőben, hogy milyen az a kapufa és mi jár hozzá? Látatlanban az ember nem vesz kapufát, mert bármilyen furcsa, a statisztikák nem jegyzik kapura tartó lövésnek. Szóval a feleségem gondolt egy merészet és közel két év után elém állt egy ötlettel:

– Apa, menjünk el együtt meccsre, meccs után meg diszkóba! Azt mondták jó lesz!

– [bólogatás]

Na jó, örültem, mint a kisgyerek a lendkerekes tűzoltóautónak. Szépen megterveztük a napot, lepasszoljuk a gyerekeket stb. Ritkán van ilyen, nagyon ritkán, és elnézést a személyeskedésért, így legalább nem kérdezgetik tovább az ismerősök:

– …és a gyerekeket hova raktátok?

Isten bocsássa meg, talán a meccsjegyzet késni fog, ez a legkevesebb, viszont így autentikusabb lesz, gondoltam. Sőt szenvedélyesebb. Reméltem! Aznapra télies idő borult Szerdahelyre, olyan hideg lett, hogy a varjak károgás helyett csak tátogtak. Tegyem hozzá, amióta világ a világ, azelőtt, ha a csapat játszott, biza eshetett eső, lehetett 45 fok, vagy meteorit közelíthetett a Föld felé, semmi sem számított, csak a DAC! Korai érkezés a stadionba, rengeteg régi barát, kézfogások, kellemes beszélgetések. Ugyanakkor meg kell hagyni, nem ilyen gyér tömeghez voltam egykor szokva. Még a legutóbbi felhozatalnál is gyérebb, holott az FFP arcmaszkon kívül már semmi sem gátolna…

Úgy látszik, a szurkolót nem lehet becsapni, aki pedig önként hagyja magát, az tudatában van annak, hogy neki lételeme a DAC. Mint a reggeli ébredés és a pimasz mosoly.

Nélküled, Himnusz, Micsoda álom… oké és a foci az hova lett? Sajnos ez nem áprilisi tréfa, ennyire gyenge DAC-ot, elképzelés nélküli játékot korábban még a televízió előtt sem láttam. Az, hogy ennyi fordulón keresztül nem alakult ki a kezdő tizenegy arculata, úgy vélem, már nem csak a szakértelem és a minőség hiánya! A legnagyobb bizsergést a 25. percben éltem meg, miután csonttá fagyva kénytelen voltam lefutni a toalettre. A legnagyobb bizsergést a kézszárító kellemes melege adta. Nos igen, tessék nyugodtan megkövezni, hitetlennek és hálátlannak nevezni, de a félidőben végül beültünk a feleségemmel egy teára a városban. Azt elszürcsölve és a hármas sípszót megvárva pedig irány az a bizonyos diszkó.

A DJ a lovak közé csapott, de az első dallamok még mindig a mérkőzést idézték fel bennem:

„Valaki kiszáll, valaki elszáll, és az este bármilyen kíváncsi, már csak szétszórt álmokat talál…”

Valaki sárga-kék mámort kergetve nagyon elhagyta a valóságot! És nem biztos, hogy én vagyok az… 🙁

DAC 1904–SZERED 0:0

Nézőszám: 2516 !!!???

DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks – Balić, Dimun – Andzouana (63. Krstović), Veselovský (46. Andrezinho), Verlinden (75. Moumou) – Balogh (84. Sharani).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Szered (0:0) mérkőzésről
Álljunk meg egy-két pillanatra – Fotók a DAC–Szered meccsről

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább