Klikk Out Vikkendhouse: Nem szeretetről, hanem szükségről van itt szó!

Húsvétvasárnapi kiadásunk egy új korszakot indít a Vikkendhouse történetében. Mostantól fő fókuszban a mix, amelyben mindig az adott főszereplő kedvencei szólnak. A dunaszerdahelyi Patócs Natasa válogatásában ma beszéljen a zene. 

Fotók: Ugróczky István

Patocs Natasa,Vikkendhouse,Zene

Milyen a kapcsolatod a zenével?

A zene és köztem lévő viszonyt egy frappáns hasonlattal szerettem volna kifejezni, de hosszas gondolkodás után sem tudok olyat mondani, amely kellőképpen kifejezné a kapocs erősségét köztünk. Nem szeretetről, hanem szükségről van itt szó, amely egészen kicsi korom óta az életem része.

A zene elengedhetetlen eszköze a mindennapjaimnak, az utazást, illetve az edzést nem is tudnám elképzelni zene nélkül. Gondolom, sokakban volt már az az érzés, amikor a buszon illetve a vonaton ülve a legszeretettebb barátja elől is bujkált, nehogy véletlenül észrevegye és az egész úton elvegye tőle a zenehallgatás és az álmodozás adta boldogságot. Sőt, ha Los Santosban éppen Rydert fuvarozom, és megszólal egy régi kedvencem az autó rádiójában, és a legjobb résznél kezd el beszélni valamelyik Grove Street-i jómadár a hátsóülésről, görcsbe rándul a gyomrom (rosszabb esetben hiányossá teszem a billentyűzetet).

Számomra az egyetlen ok a zene mellőzésére a szomorúság. Hihetetlenül erősen élek meg minden pillanatot az életemben, a szomorúakat is beleértve (még zene nélkül is). Ebből kifolyólag a negatív vagy szomorú pillanataimban kerülöm a zenehallgatást, legyen szó vidám vagy szomorú hangvételű nótáról. Az emberi kapcsolatoknál is előfordul, hogy látjuk a másik félen azt, hogy valami nagyon bántja, de a beszéd (ez esetben a zene) csak olaj lenne a tűzre.

Patocs Natasa,Vikkendhouse,Zene

Tíz dalt hallunk a mixben, mi alapján válogattál?

Nem tudnám azt mondani, hogy egyedi a zenei ízlésem, hiszen szinte minden műfajt kivétel nélkül hallgatok. Öt idősebb testvérem van, ami által megörököltem az ízlésüket, de mostanra már jobban körvonalazódott bennem az, hogy mi is a „jó zene” a számomra. A listámon egy-egy szelet szerepel azokból a zeneszámokból, amelyek a legmaradandóbbat alkották az eddigi életem során. Bármelyik felcsendül, én biztosan boldoggá vagy jókedvűvé válok.

Sokat töprengtem azon, hogy a listámon helyet adjak vagy sem az orosz nyelven íródott és előadott zeneszámoknak a jelenlegi helyzetre való tekintettel. Úgy döntöttem, hogy bátorkodom őszinte lenni az ízlésemet és a kedvenceimet illetően, ahol helyet kapnak az orosz nyelvű zenék is (állásfoglalás és politizálás nélkül). Mindig is szerettem az idegen nyelven íródott dalok hangzását, ez legfőképpen a szláv nyelvekre igaz.

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Abba – Dancing Queen
2. Punnany Massif – Hétköznapi hősök
3. Avicii – For a better day
4. Coldplay – Hymn For The Weekend
5. Toto – Hold The Line
6. David Guetta Feat. Kid Cudi – Memories
7. Eminem – Without Me
8. ТАЙПАН & Agunda – Луна не знает пути
9. MiyaGi – Бонни
10. лиззка – аквадискотека

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább