Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl | Könyvjelző

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/04. számában.

A legendás kávé: fekete színe, keserű íze és varázslatos illata évszázadok óta hódítja a világunkat. Annak ellenére, hogy örök életemben „kávéellenes” voltam (éljen a tea!), és a kávézókat is csak itt-ott látogatom, be kell vallanom, hogy a kávé pontosan az az ital, amely képes elegáns maradni minden környezetben: egy gyönyörű kávézóban, egy gyorsétteremben, vagy egy vonatállomás automatájában is. Talán ezért isteníti annyi ember és talán ezért inspirál annyi művészt. 

Négy vendég. A közös kapocs a fekete ital és egy legendás kávézó Tokió rejtett zugaiban. Ha a kedves vendég betartja a hely (nagyon) szigorú szabályait, akkor képes visszautazni az időben. Igen, jól olvasod. Visszautazni a múltba egy konkrét pillanatba. Természetesen, mint minden dolognak, az időutazásnak is megvannak a veszélyei.

Kavagucsi regényétől viszont nem kell valami gyors sci-fi akciót várni. Ez egy kicsi könyv: mindennapi emberi történetekről és életekről. Kapcsolatok, múltbéli szerelmek, betegségek – pontosan ezeknek a dolgoknak a sokasága alkotja a könyv szívét-lelkét.

(Fordította: Béresi Csilla), Kossuth Kiadó. 2018

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább