FOTÓK: Igazi családi nap volt a Kukkonia Liga Sportnap

FOTÓK: KUKKONIA – DÖMÖTÖR EDE, CSÉFALVAY Á. ANDRÁS

Csaknem  kétezer gyermek és szülő gyűlt össze vasárnap a DAC akadémiáján az első Kukkonia Liga Sportnapon. A harmincnyolc csapatos focitornán a dunaszerdahelyi régió U9-es, U11-es és U13-as csapatai mérték össze tudásukat.

Gyerekzsivajtól és gólörömtől volt hangos a MOL Akadémia május 1-jén, ahol először került megrendezésre a Kukkonia Liga szezonzáró rendezvénye, a Kukkonia Liga Sportnap. A három korosztály számára rendezett tornán 26 település közel 600 gyermeke vett részt.

Az egész napos torna célja az volt, hogy összehozzuk a régió kis focistáit és a járási bajnokságban szereplő csapatok részt vehessenek egy nagyszabású tornán. Fontos volt továbbá, hogy a csapatok és a szülők megtapasztalhassák egy ilyen volumenű futballfesztivál légkörét és minél több gyerkőc legyen inspirálva a mozgásra és sportolásra.

Az U9 és U13 korcsoportban 12-12 csapat, míg az U11-ben 14 csapat két csoportba osztva játszott egymás ellen, majd jöhettek a helyosztók. A végső győztes az U9-es korosztályban a Királyfiakarcsa lett, második helyen végzett Kisudvarnok, harmadik helyen pedig a DAC 1904 ifjúsági csapata. Az U11-ben Nagymegyer lett a torna győztese, Kisudvarnok a második, Dióspatony a harmadik helyen végzett. Az U13-as kategóriában az Ekecs csapata győzött, Szap és Nyárasd előtt.

A foci mellett egy igazi családi nap várta a résztvevőket, hiszen volt ugrálóvár, ügyességi versenyek, aranymosás, Mangalucával Kukkóniában könyvbemutató és akadémiatúra is. A rendezvény vendégei voltak a DAC felnőttcsapatának játékosai is, akikkel a gyermekek és szülők nagy örömére nem csak egy élő beszélgetés zajlott, hanem autogramosztás és fotózkodási lehetőség is volt.

A nap végén külön díjazták az egyes korosztályok legjobb góllövőit, a legjobb kapusokat, valamint a torna legjobb jékosai közül az all-star csapat is kihirdetésre került mindhárom korosztályban. A legjobb góllövő egy Kukkonia liga pólot, valamint kezdőrúgást nyert a DAC-Rózsahegy Fortuna Liga-mérkőzésre, a legjobb kapusok Macron kapusmezt kapnak, a Kukkonia liga válogatott focistái pedig korosztályonként részt vehetenk 2 nagyobb szabású tornán.

A díjakat a DAC focistái, valamint Szerencsés Lajos, a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó Szövetség alelnöke adta át.

A dunaszerdahelyi járás U9-es, U11-es, valamint U13-as bajnoksága tavaly augusztusban Kukkonia Liga néven indult el.

A Kukkonia polgári társulás által támogatott bajnokság célja, hogy minél több futballozni vágyó gyermekhez eljusson az üzenet, miszerint a nemes versengés és egymás tisztelete mellett a legfontosabb érték a játék öröme. Hiszen a foci egy olyan játék, aminek akkor van értelme, ha örömmel játsszuk. Éppen ezért lett a liga és a sportnap jelmondata az „Örömmel a pályán“, hiszen mindenki nyertes, ha mindenki játszik.

A Kukkonia ligához és sportnaphoz szakmai partnerként csatlakozott a DAC utánpótlás-akadémiája. Az intézmény szeretné a szorosabb együttműködésnek köszönhetően segíteni a régió sportklubjait, növelni az ifjú labdarúgók számát, valamint felkarolni és támogatást nyújtani a helyi tehetségeknek.

A rendezvényt a Kukkonia polgári társulás, a MOL Akadémia, a  DAC futballklub, a Területi és a Nyugat- Szlovákiai Labdarúgószövetség valamit az Innopharma, az Aquadrift és a Schindler vállalat támogatta.
MÉG TÖBB FOTÓ A NAGYSZABÁSÚ SPORTESEMÉNYRŐL:

(dac1904.sk)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább