A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Slovan–Nagyszombat (1:2) Slovnaft Cup döntőről

POÓR TIBOR: Érdekes momentuma ennek a kupadöntőnek már a meccs előtti sajtótájékoztató volt. Miközben Gašparík edző a sportról, a rivalitásról, az individualitások szerepéről beszélt, és megemlítette, hogy mindent beleadnak, hogy ne legyen könnyű dolguk a pozsonyiaknak, Weiss nem ezt a kesztyűt vette fel, hanem gyakorlatilag nekilendült Gašparík minden kijelentésének a hejtelésére, gyakran egy adag személyeskedéssel, és pici lenézéssel tarkítva. Nem értem, mire volt ez jó, miközben a napokban szinte – és túlzottan – puszipájtások Joao Janeiróval.
De a meccshez: mindkét csapat szerintem hozta a formáját, a legjobb keretű Slovan nem nagyon játszott a szezon alatt hú, de jobban – annak ellenére, hogy bajnok lett, ellenben a szerényebb képességű keret viszont vért izzadott a nagyszombati klubért, amit ebből a Slovanból még egy remek Weiss edző se tud kihozni.
Még egy dolog, a Slovant utolérte az is, hogy Greif távozása után elhanyagolták a kapusposztot – talán a történelem leggyengébb kapuspárosa őrizte idén a Slovan kapuját. A meccs az individualitásokról szólt, egy konkrétról – pozitívan Škrtel, és negatívan a játékvezető, aki ha nem gyáva, akkor nemcsak Škrtelt, hanem még két játékost kiállít.
U.i. Ez a Spartak kupagyőzelem megérdemelt volt, ellenben a bajnoki címmel.

SZIGETI ATTILA: A szlovák színvonalhoz képest egy elfogadható mérkőzést láthattunk a Slovnaft-kupa döntőjében, amelyet a hazai pályán játszó Slovan a Nagyszombattal játszott. Úgy érzem, a szerényebb edző csapata győzött, és az a csapat, amelynek játékosai elhitték magukról, hogy nyerhetnek. Úgy érzem, Martin Škrtel megmozdulása az 5. percben egy olyan megmozdulás volt, amely túlmegy a sportszerűség határán, és befolyásolta a mérkőzés lefolyását. Maga a mérkőzés rengeteg technikai hiányosságot tartalmazott, viszont kitűnő hangulatú, jól szervezett meccs volt, ahol az ultrák is betartották, amit kértek tőlük. Sok mindent nem értettem a mérkőzés előtt, közben és után. Például, hogy Vladimír Weiss miért kéri számon a kérdéséért a riportert, vagy a Slovan elnöke miért járkál az egész Szlovákia által jólismert szmokingjában a játéktéren. Taktikai felkészültségét mindkét csapat a játékosállományához mérten alakította. Hibák nélkül pedig nincsenek gólok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább