Klikk Out Vikkendhouse: Dalok, amiket bármikor tudok hallgatni!

Kosár Ábel egy komoly dunaszerdahelyi fiatalember, különösen választékos zenei ízléssel. Zeneszerető családból származik, így gyermekkora óta körülöleli a minőségi zene. Ma megmutatja tíz aktuális kedvencét egy mixben, amiket bármikor meg tud hallgatni, és amik segítették nehezebb pillanataiban…

Fotók: Ugróczky István

Kosár Ábel,Zene,Vikkendhouse

Milyen a kapcsolatod a zenével?

Zeneszerető családból származom, szóval a zene már kiskorom óta meghatározó szerepet töltött be. Apukám kisebb lemez- és CD-gyűjteménnyel rendelkezik, valamint a házunk több részén vannak hangfalak bekötve, ezért otthon és az autóban mindig szólt valami. Az első saját CD-met 11-12 éves koromban kaphattam, ami a Tankcsapda – Mindenki vár valamit c. albuma volt, amit imádtam, sőt, a mai napig előveszem nosztalgiázásból.

Ezt követte később a Guns´n´Roses, a Pink Floyd és hasonló klasszikus rockzenekarok albumai. A hiphophoz való kötődésem akkor kezdődött, mikor a kezembe adtak egy MP3-ast, tele Sub Bass Monster-számokkal (ezeknek szerintem a mai napig tudom a szövegét), majd a gimis éveim alatt jött a korai Punnany Massif, Akkezdet Phiai, és mikor már angolul is jobban tudtam, akkor elkezdtem sokkal több amerikai rapet is hallgatni. Manapság főleg chillesebb hiphopot és r’n’b-t hallgatok, de a soul, a funk, a tribal house és a metál műfajok is közel állnak hozzám.

Kosár Ábel,Zene,Vikkendhouse

A mixben és a playlistben tíz kedvenced szólal meg. Mi alapján választottad ki a dalokat?

Próbáltam majdnem minden általam hallgatott stílusirányzatból választani egy olyan dalt, amit bármikor tudok élvezni és hallgatni, valamint ami nagy hatással volt rám, és segített átvészelni bizonyos életszakaszokat, gondolok akár a pandémiára. Szerettem volna valami ívet és keretet adni a playlistnek, de ez kis híján lehetetlen volt, lévén hogy elég változatos a zenei ízlésem (szerintem). Fontos még megjegyezni, hogy a számok kiválasztásában a jelenlegi hangulatom is mérvadó volt, valószínűleg máshogy nézett volna ki az egész lejátszási lista, ha mondjuk két hónappal ezelőtt kapom a felkérést.

Remélem, sok embernek fog tetszeni, enjoy!

A MIX:

PLAYLIST:

TRACKLIST:


1. Bobby Caldwell – What You Won’t Do for Love
2. Ginuwine – So Anxious
3. Benny Sings feat. Marc Rebillet, Mocky, Cola Boyy – Beat 100
4. Kendrick Lamar feat. Rihanna – LOYALTY.
5. Zacari – Butterflight
6. Mac Miller – Jet Fuel
7. DaBaby feat. Migos – RAW SHIT
8. Deixa – A Gira Girar
9. Daimond Rocks – Symbol (Original Mix)
10. 6363 – séta

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább