ANKÉT: Te mivel töltötted gyermekként a szünidőt?

Kálmán Alicát és Vítek Esztit a gyerekkori nyári kalandjaikról kérdeztük.

Te mivel töltötted a nyarat gyermekkorodban?

KÁLMÁN ALICA

Gyermekkoromban a nyarat mint minden gyerek, játékkal és fürdéssel töltöttem. Az utcában nagyon sok gyerek volt. Kimentünk az utcára és labdáztunk, fociztunk, kergetőztünk, bújócskáztunk. Akkoriban nem volt ennyi autó, így sokkal élvezhetőbb volt a játék, mint ma. Persze akkor is volt már videójáték, de a kintlét, a többi gyerekkel való játék sokkal jobban tetszett. Ha nem játszottunk az utcán, akkor a Tőkési-ághoz jártunk fürdeni. Ott volt a falu apraja-nagyja. Ott hűsítettük le magunkat a forró nyári napokon. Hatodikos koromtól pedig táborba jártam, majdnem minden nyáron. Balatonlelle, Fonyód, Siófok felé kirándultunk. Ezekben a táborokban sok mindent tanultam. Nagyon szerettem.

Élményekből sok van, kedvenc sztorim talán nincs is. De egyik kedvenc élményem, a nyári táborhoz kötődik. A szobákat minden reggel 8 órakor jöttek ellenőrizni a felügyelők. Megnézték mennyire volt rend a szobákban és az szerint pontoztak. Aki a legtöbb pontot szerezte, az volt másnap az ébresztő, aki keltette a többieket. Tetszett ez a fajta versengés. Minden táborban az utolsó napon valamilyen programmal kellett előkészülnünk.  Minden szoba külön-külön. De volt, hogy csak személyenkénti versenyek voltak. Azokat is nagyon szerettem.


VÍTEK ESZTER

Amint eljött a nyári szünet, az utcánkban a szomszéd gyerekekkel reggeltől estig játszottunk. Bújócskáztunk, krétáztunk, labdáztunk. Szüleimmel tóparti házban éltünk, minden hétvégén a szüleim baráti társaságával főztünk gulyást. Nekünk, gyerekeknek az volt a feladatunk, hogy a közeli erdőből hosszú ágakat gyűjtsünk, aztán kifaragtuk és kolbászt, szalonnát sütöttünk a tábortűz felett.

Kertészkedtünk, úgyhogy napi szinten a szüleim befogtak a bátyámmal együtt egy kis munkára, utána jöhetett az önfeledt játszás. A falunk szélén található egy tó, ahova gyakran mentünk fürödni. Ma már csak horgászni lehet ott. A házunk mögötti tóban is lehetett fürödni, de ma már az is horgásztó, nem alkalmas fürdőzésre. Több fejesugró volt kialakítva rajtuk, ahol az akkori farkaskutyám sorban állt, hogy ő is beleugorhasson. Imádta a vizet. A nagyszüleim az utca elején laktak, ahol szintén rengeteg időt töltöttünk. Nagypapám gyakran vitt traktorral a határba. Tartalmas gyerekkorom volt, bárcsak újraélhetném egyszer a régi szép időket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább