ANKÉT: Miért választottad az önkéntességet?

Az önkéntes tűzoltók munkája kivételesen fontos, hiszen sokszor nagy segítségére vannak a hivatásos lánglovagoknak. Vajda Mónikát és Szajkó Pétert most arról kérdeztük, ők miért szeretnek önkénteskedni.

VAJDA MÓNIKA (Csallóközkürt)

Miért csatlakoztál az önkéntes tűzoltók szervezetéhez?

A férjem régóta tagja a csallóközkürti ÖTT csapatában, mint parancsnok, és adott volt, hogy új tagok is beléphetnek közéjük. Megtetszett az ötlet és így én is beléptem a csapatba.

Miért tartod fontosnak, hogy erősítsd az önkéntes tűzoltók csapatát?

Azért tartom fontosnak az önkéntes tűzoltók csapatát, mert lehet rájuk számítani, ha tűzeset van, ha nagyon nagy mennyiségű eső esik és megtelnek a pincék vízzel és még sorolhatnám. Igyekszünk őket erősíteni. Ifjúsági csapatunk is van, és felnőtt rajunk is.

Mit szeretsz a legjobban az önkétességben?

Azt szeretem a legjobban az önkéntes csapatunkban, hogy megbízhatók, felkészültek, segítenek mindenkinek, és bármikor lehet rájuk számítani.


SZAJKÓ PÉTER (Nagymegyer)

Miért csatlakoztál az önkéntes tűzoltók szervezetéhez?

Szeretem a kihívásokat, kipróbálni magam új területeken.

Miért tartod fontosnak, hogy erősítsd az önkéntes tűzoltók csapatát?

Az önkéntesség az állampolgár legjobb lehetősége arra, hogy saját indíttatásának megfelelően részese lehessen az életét, környezetét, értékeit veszélyeztető hatások elleni közös munkának. Az adott helyszínen élők reagálhatnak a leggyorsabban, ők ismerik a legjobban lakókörnyezetüket. Fontosnak tartom az emberek közti összefogást és segítségnyújtást, amire az ÖTT képes.

Mit szeretsz a legjobban az önkétességben?

Szeretek segíteni és késztetést érzek arra, hogy segítsek másokon, akár a saját testi épségem veszélyeztetése árán is.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább