Peter’s Bar | Vendéglőlesen

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/09. számában.

A legjobb dolog, ami Dunaszerdahely streetfoodos életében történhetett, hogy városunkban egyre több ilyen jellegű étterem nyitotta meg kapuit. A modern gasztronómia felzárkózott az ütemesebben zajló életünkhöz, és sok olyan ételkülönlegesség látott napvilágot, amely gyorsan, kézben, menet közben fogyasztható. A nagyvilágban már régóta jelen vannak a gyorséttermek. Amikor például Bangkokban jártam, sok olyan streetfood éttermet is meglátogattam, amely Michelin-csillagot kapott, többek közt az ikonikus Jay Fai „nagymama” éttermét, amely szinte kihagyhatatlan a thai főváros látogatása során.

Mindeddig kizárólag az éttermekkel foglalkoztunk a Vendéglőlesen rovatunkban, ám ezentúl bárhol megjelenhetünk, ahol ételt szolgálnak fel, legyen szó akár a buszpályaudvar büféjéről. Úgy gondolom, hogy sok streetfood étteremnek helye van rovatunkban, így lapigazgatónk, Gocoň Péter is tág szemekkel vette tudomásul, hogy bizony ma este egy utcai jellegű ételt kóstolhat. 🙂

Vendéglőlesen,Peters Bar,Dunaszerdahely,Étterem,Gasztro,Gasztrobetyár

A Peter’s Bar Dunaszerdahelyen a Kistejedi utcában található, egy sarki épületben. Épp azon gondolkodtam, hogy vajon ilyen távol a várostól mennyire forgalmas a helyszín, ám beléptünkkor magam is meglepődtem, mivel szinte teltház volt az étteremben. Az étterem „dőzsében” elfogtam pár cseh dialógust is, gondolom, a Thermalpark közelsége nagyon is jót tesz a Peter’s Barnak, ám a vendégek közt sokan voltak a helybéliek vagy környékbeliek is, ez pedig az étterem közkedveltégére utal.

Hét óra előtt toppantunk be a Peter’s Barba majd a legnagyobb asztalt foglaltuk el, hiszen a stábunk elég „számos”. A belteret Gocoň Péter így jellemezte:

A Peter’s Bar egy igazán méretes terasszal fogad minket a bejárat előtt, amely ahogy megtudtuk, már télen is képes fogadni vendégeket, nyáron pedig biztos kellemes helyet nyújt számukra. Belépéskor a jellegzetes bárpult látványa fogad minket.

Maga a beltér egyszerűen van kialakítva, és ugyan a berendezés már megélte a fénykorát, minden tiszta és ápolt. A kicsit pubos feelinget a falon látható kiegészítők, képek sugallják. Személy szerint egy kicsit kevesellem ezeknek a mennyiségét ahhoz, hogy egy igazi „pub” jellege legyen a helynek.

Az illemhelyek egyszerűek, de tiszták. Az emeleten található egy külön helyiség, amely akár kisebb rendezvények szervezésére is alkalmas. Egy gyönyörű lambéria (faborítás) jellemzi ezt a beépített tetőteret, ami ezáltal melegséget ad a helynek. A tulajok gondoltak itt a kisgyerekekre is, mivel egy külön helyiségben egy kis gyereksarok van kialakítva.

Összegezve – a Peter’s Bar egy kellemes és tiszta enteriőrrel fogadja vendégeit, előnyei az óriási, télen is működő terasz és egy elkülönített, beépített tetőtéri helyiség. Én személy szerint egy kicsit feldobnám a helyet egy kicsit „kocsmásabb” jellegű székekkel és asztalokkal, fali kiegészítőkkel, képekkel és maga a domináns bárpult is elbírna egy kis felújítást, illetve újratervezést. De ezt az úgymond építő jellegű kritikát csak jótanácsnak szánom.

Vendéglőlesen,Peters Bar,Dunaszerdahely,Étterem,Gasztro,Gasztrobetyár

A felszolgálónk nagyon kedves és készséges volt! A mosoly szinte sosem tűnt el az arcáról, és már messziről látható volt, hogy életvidám teremtmény. Miután felszolgálta a kért italokat, már ajánlotta is az étlapot. Az étlap eléggé színes, modern stílusú a felkínált ételek fotóival, amely kétélű fegyver is lehet, hiszen sokan a meglepetést szeretik, elképzelik az ételt, amit aztán a szakács kreációja felül- vagy alulmúl. Ám ne feledjük azt sem, hogy egy gyorsétteremben járunk, és mint olyanban, a leggyakrabban fotókkal mutatják a kínálatot, és hozzák meg az ember étvágyát.

Nagy szemekkel olvastam végig a kínálatot, a tekintetemet viszont nem kerülte el az, hogy a „teríték” nem is annyira „fast food” jellegű, miután többfajta steak és saláták is fellelhetőek a választékban. Rövid időn belül már el is döntöttük, mit vacsorázunk.

FŐÉTELEK

Szűzpecsenye baconba tekerve, gombamártással, sült burgonyával (8,90 €)

Az asztalunkon ropogós baconszalonnába göngyölt három vaskos sertésszűz szelet landolt, melyhez bőségesen „pakoltak” köretként sült burgonyát. Kóstolás után számomra a hús kissé szárazabb volt, ám a sertésszűzre ez jellemző. Lehetséges, hogy ha rövidebbre fogta volna a séf a sütés idejét, akkor lédúsabb maradt volna, ám ez a szósszal kellőképpen korrigálható volt, noha abból pedig kissé többet is mérhettek volna a tányérra. Ha gyorsétterem, ha nem. Ha már egyszer igényesebb frissensült hús kerül a séf kezébe, a mártás megérdemelte volna a friss gombát a szósz elkészítéséhez. Az étel ízvilága teljesen rendben volt, és ár-érték arányban semmi kifogásolni valót nem fűzhetek hozzá.

Vendéglőlesen,Peters Bar,Dunaszerdahely,Étterem,Gasztro,Gasztrobetyár

Peter’s Burger (8,20 €)

Angus marhahús pogácsa, amely a 170 grammjával épp elegendő ahhoz, hogy a bucival és a körettel együtt teljes mértékben kielégítse még a legüresebb bendőt is. E burger különlegessége, hogy tükörtojással, cheddar sajttal és természetesen friss salátával kínálják. A coleslaw saláta a Peter’s Barban házon belül készül lila káposztából, ami emeli a burger színvonalát és összértékét. Észrevettem, hogy több alapanyag félkész áruból készül, ám felsőbb kategóriás, semmiképp sem ócska nyersanyagokat használnak.

Crispy chicken – Ropogós csirkehúsos burger (4,90 €)

Miután beleharapsz, a hús ropogása szinte átfut az egész testeden, mintha kirázna a hideg. Roppant ízletes hambi, amely rettentően ropogós, szaftos csirkehússal, nagyon korrekt ízvilággal ajándékozza meg a kedves vendéget. Nagy valószínűséggel a hamburger alapja, a „buci” is félkészen kerül a konyhába, ám ahogy már említettem, semmi kifogásolnivalót nem lehet mondani rá. Pihe-puha, zsenge, pirított szezámmagvakkal van megszórva… És a coleslaw… Az az ékszer a tányéron!

Görögsaláta (4,90 €)

A jellegzetes és gazdag ízvilágú görögsaláta önmagában, de akár köretként is tökéletes választás. A görögök mindössze falusi, vagy parasztsalátának nevezik, amelynek karakteres íze a feta sajtnak és az olíva bogyónak köszönhető, amelyhez az édeskés koktélparadicsom nagyon dukál. Azt tartják, minél színesebb, annál jobb, így akár uborkát, lilahagymát is használhatnak a saláta elkészítéséhez. Az oregánó felülmúlhatatlan ízvilága, és az olíva olaj krémessége teszi tökéletessé. Ízletes, és ízvilágban gazdag salátát majszoltam a Peter’s Barban.

Vendéglőlesen,Peters Bar,Dunaszerdahely,Étterem,Gasztro,Gasztrobetyár

Marhabélszín steak borsmártással, sült burgonyával (18,90 €)

A vendéglőles „legszebb” tagja a steaket teljesen átsütve (well done) kérte, ám ahogy az előző esetben, most is kissé száraznak és keményebbnek éreztem. Biztos vagyok benne, hogy „médium” változatban kifogástalan lett volna. Jelen esetben is kissé kevésnek tűnt a mártás, és sajnos a hasábburgonya ez esetben is „fast foodos” volt, ám egy ilyen jellegű steak teljesen más áron található meg más étteremben az étlapon. Még mindig azt vallom, hogy kevesebb pénzért kifogástalan minőségű és ízvilágú steaket kaphatunk, ha a Peter’s be látogatunk!

DESSZERTEK

A főételek terén már betelt a „poharunk”, így rákérdeztünk a desszertekre, amelyekből a kínálatban lévő mindhármat megrendeltük.

Gesztenyepüré tejszínhabbal (4 €)

Vannak olyan idők, még az étterem életében is, amikor gyorsan valami roppant egyszerű édességet próbálunk varázsolni az asztalra. Ez esetben a gesztenyepüré kiváló alternatíva, hiszen készen kapható fagyasztott állapotban, amely kiolvasztás és reszelés után tejszínhabbal megbolondítva azonnal tálalható. Egyszerű, nagyszerű, gyors és finom!

Amerikai palacsinta (4 €)

A hagyományos amerikai palacsinta annyiban tér el a mi palacsintánktól, hogy kisebb méretű, és a sütőpor használatának köszönhetően sokkal vastagabb, amely egy kis lágyságot is kölcsönöz az édességnek. Nagy eséllyel a palacsintát sem házon belül készítik, ám annak ellenére a megjelenése magas színvonalú. Friss gyümölccsel tálalják. Jómagam édesanyám sárgabaracklekváros palacsintáját imádom, amelyből akár ötvenet is fel tudnék falni.

Vendéglőlesen,Peters Bar,Dunaszerdahely,Étterem,Gasztro,Gasztrobetyár

Forró csokis lávasüti (4 €)

Szintén „fast foodos”, ám egy valódi csokibomba, amelynek szinte senki sem tud ellenállni! A tűzforró csokit hideg vaníliafagyival hűtöd a szádban, és az a mennyei ízhatás szinte felemel a székből. Villásdesszertként is emlegetik, hiszen nagyon kevés alapanyagra van szükség az elkészítéséhez, de félkészen is nagyon jó minőségű, zamatos édességként állja meg a helyét.

Nos! A végére annyit mondhatok, hogy az este nagyon kellemesen telt, és minőségben teljesen korrekt ételeket fogyasztottunk nagyon kíméletes árakon. Természetes, hogy ha a szalmakrumplit friss burgonyából készítenék, a bucit házon belül sütnék, akkor ezeket az árakat képtelenség lenne fentartani. Ami a legfontosabb, hogy a húspogácsákat naponta házilag készítik, frissen darált húsból. Amondó vagyok, hogy ár kontra minőség viszonylatban teljesen helyén van a Peter’s Bar, amely már több mint öt éve látja vendégül nemcsak a burgerimádókat. A vezetőség nagyon jól összehozta a félkész alapanyagok és a házon belül készített nyersanyagok arányát, így egy jó színvonalú, megfizethető „portékát” kínálhatnak fel a betérő vendégnek.

Sok sikert, és elégedett vendéget! 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább