Edelholz – Rabul ejt és sosem hagy magunkra!

PR-CIKK

Nincs még egy olyan eleme az otthonunknak, mint a padló, mellyel szinte soha nem veszítjük el a kapcsolatot. A belépéstől kezdve egészen odáig, hogy lefekszünk aludni. Él és lélegzik velünk, közvetítve azt a páratlan energiát, amit alapanyaga az anyaföldből magába szívott. A tölgyfa padlót, parkettát és falburkolatokat gyártó magyarországi Edelholz vállalat szlovákiai, Somorján felkereshető képviseleténél jártunk, és azt mindjárt az elején elmondhatjuk, hogy aki egyszer erre rálép, kizárt, hogy nélküle lelép! Koller Péterrel, a team KOLLER Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Edelholz – a névről az avatatlan ember németajkú gyártóra gondolna. Hol van a trükk?

Egy magyarországi családi fafeldolgozó cégről van szó, amely több mint 25 éve foglalkozik azzal, hogy kizárólag tölgyfából padlót és parkettát készít. Eleinte tömörfa padló gyártása volt a fő profiljuk, de idővel a műszaki és a modern építészeti igények is változtak, ma már elsősorban rétegelt padlót gyártanak, de hűek maradtak a tölgyhöz, tehát a padló minden rétege ebből a fafajtából készül. Ettől különlegesek. A névválasztással talán elsősorban a német ajkú piacot célozták meg annak idején, de tudni kell, hogy nagyon sok német és osztrák gyártó is elsősorban közép- és kelet-európai tölgyfával dolgozik.

Mi az, ami általában elsőre megragadja az Edelholzban az ezen a területen jártas vagy épp járatlan ügyfeleket?

Elsősorban a felületkezelés.

Gyakran hallom vissza, hogy ilyen igényes felületkezelést nem láttak sehol. Különböző felületi struktúrák jellemzőek a padlóinkra, úgymint mélykefélt, fűrészelt, kézzel gyalult, mélyhullámos, bárdolt. Minden padlónk olajos felületkezelést kap, ennek és a felületi struktúráknak köszönhetően tudunk különböző árnyalatokat elérni, emellett megmarad a fa természetessége, ezáltal továbbra is tud lélegezni.

Az Edelholz pedig erre nagyon ügyel. Amióta a gyár működik, ugyanaz az olajbeszállítója. A közös munka eredménye, hogy rendkívül különleges felületeket képesek létrehozni, ezt a kínálat is alátámasztja. Sok esetben a minőségi felületmegmunkálás, ami a leginkább megkülönbözteti a hasonló, prémium termékeket kínáló versenytársaktól.

Edelholz,team Koller s.r.o.,Koller Péter,PR-cikk,Beltér,Parketta,Padlo

Hogyan viselkedik az Edelholz padló az évek múlásával?

Azt szoktam mondani, hogy magára a padlóra a garancia az örök élet. A fapadló viszont él és dolgozik, tehát bizonyos feltételek szükségesek ahhoz, hogy ez az örök élet biztosítva legyen. Elsősorban a megfelelő páratartalom és a hőmérséklet, de a rétegelt padló előnye, hogy kevésbé érzékeny ilyen téren.

Ami pedig nagyon fontos, az a kivitelezés, a padló szakszerű lerakása. Aki csak padlót szeretne, úgymond félkész terméket kap. Kész onnantól lesz, hogy az általunk biztosított minőségi kivitelezést választja, onnantól tudunk garanciát vállalni.

Mi az, amit tölgyfapadlónk nem szeret?

Az európai fafajták közül legkeményebb tölgyfának is legnagyobb ellensége a víz, illetve bármilyen folyadék. Ha hosszú ideig marad rajta, akkor nyomot hagy, de vannak olyan technikáink, amelyekkel javítani tudjuk, láthatatlanná téve a foltot, vagy épp cserélni a paneleket. Túlnyomórészt ragasztott, nem ún. úsztatott padlókról van szó, és ennek az az előnye, hogy komolyabb sérülés vagy szennyeződés esetén ki lehet cserélni az elemeket.

Edelholz,team Koller s.r.o.,Koller Péter,PR-cikk,Beltér,Parketta,Padlo

Elhasználódás, kopás terén hogyan teljesít?

Aki teljesen hétköznapi körülmények között használja a padlóját, annak 4-5 évente érdemes újraolajozni. Ez nagyon látványos eredményt hoz, hiszen szinte új lesz.

Lehetőség van mélytisztításra és frissítő olajozásra is, némely műveletet maga az ügyfél is el tudja végezni, másokhoz komolyabb berendezés kell, de erre vannak szakembereink.

Aki felkeresi az Edelholz somorjai bemutatótermét, mivel találkozik?

A bemutatóterem nincs annyira szembetűnő helyen, így feltehetően már céllal érkezik az ügyfél. Amire én invitálom, az egy konzultáció az általa kívánt végeredményről. Mivel rajtunk keresztül elérhető az Edelholz teljes kínálata, így megpróbáljuk leszűkíteni azt az igények alapján, és ha eljutunk oda, akkor természetesen teszünk egy árajánlatot. Az Edelholz fapadlóit, fali vagy lépcsőburkolatait túlnyomórészt magánlakásokba viszik, de voltak már megrendeléseink éttermektől, hotelektől is, és természetesen itt nem ér véget azon belterek sora, ahol kitűnő benyomást keltenek.

Az Edelholz termékei nem olcsók, de nem is tűnnek annak. Ugyanakkor a beléjük fektetett bizalom, az évek múltán kellő ápolással egyre pazarabb küllemük, és az, hogy több generációt is kiszolgálhatnak, megéri a ráfordított pénzt és energiát. Páratlan, harmonikus kapcsolatot teremtenek a használójuk és a természet között.

Elérhetőségek:


Cím: Iskola u. (Školská ul.) 41, Somorja
Nyitva tartás: kedden és csütörtökön 9-17 (találkozó előzetes egyeztetés alapján)
Tel.: +421 907 635 325
E-mail: teamkollersro@gmail.com
Web:
www.teamkoller.sk
Facebook
Instagram

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább