ANKÉT: Te mivel töltöd az őszi napokat?

Beköszöntött az ősz, a meleg nyári napoknak búcsút kell intenünk. Azonban kesergésre semmi ok, hiszen az ősznek is megvan a maga szépsége. Ferenci Ildikót és Barak Esztert arról kérdeztük, ők mivel töltik ezeket a napokat.

FERENCI ILDIKÓ

Az év valahány évszakának megvan a varázsa, viszont az ősz számunkra mégis kivételes. A természet olyan csodája ez, amely ezernyi színével és illatával az érzékekre különös hatással van. Ebben az időszakban igyekszünk a hétvégéinket a természetben tölteni, és magunkba szívni annak minden ajándékát.

A kisfiunk 7 hetes kora óta rendszeresen velünk túrázik, és mostanra, 2 éves korára elmondhatjuk, hogy a természethez való viszonya nem mindennapi.

Kevesen tudják, hogy a környékünk milyen látványokat és élményeket kínál, viszont bátran állíthatom, hogy aki egyszer belekóstol a túrázásba, élete részévé válik. Akár a közeli Kamzík hosszabb vagy rövidebb turistaösvényeiből mindig tudunk olyat választani, amely a hangulatunknak megfelel, és időbelileg is teljesíteni tudjuk.

Hétközben előszeretettel barangolunk a dióspatonyi szigetben akár gombászás céljából. Nálunk a hétvégi kikapcsolódás egyértelműen a természetben zajlik.

Bízunk abban, hogy a kisgyermekes családoknak is jó példával tudunk szolgálni, mivel így együtt bármilyen táv teljesíthető és bármekkora hegy megmászható. ????


BARAK ESZTER

Nagyon szeretem az őszt. Már nincs túl meleg, de még élvezni lehet a napsütést, a vénasszonyok nyarát. Ha tehetem és van egy kis időm, útra kelek.

Ősszel előnyben részesítem a kerékpározást és a hosszú sétákat, mert már nincs annyira meleg, így hosszabb távokat is kellemesebb megtenni. A környéken rengeteg szép hely van, amiket ilyenkor bejárok. A hosszú sétákat összekötöm kedvenc hobbimmal, a fotózással. Ilyenkor csodás színekben pompázik a természet, így a téma is adott, nem kell keresgélni.

Amikor pedig hazatérek a kiruccanásaimból, összegereblyézem a száraz avart, ami szintén kikapcsolódás a számomra. A nap végeztével pedig készítek magamnak finom mézes gyümölcsteát, előveszem az aktuális kedvenc könyvemet, és olvasgatok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább