ANKÉT: Karácsonyi készülődés – 2. rész

E heti ankétunkban Pongrácz Veronikát és Szlávik Istvánt faggattuk arról, nekik mit jelent a karácsony és hogyan készülnek az ünnepre.

PONGRÁCZ VERONIKA

A karácsony az év legszebb, legmeghittebb ünnepe számomra. A munkámból kifolyólag sok kedves vendégemnek köszönhetően nagy izgalommal élem meg az adventi időszakot, készülődést a karácsonyra.

Viszont nemcsak a munkában, de a magánéletemben is csodásan telik az adventi időszak. Férjemmel közösen minden hétvégén egy kicsit díszítünk a lakásban és minél közelebb kerül a várva várt ünnep, annál jobban fokozódik az izgalmunk.

Már októberben azon gondolkozom, ki milyen ajándéknak örülne. Végül a férjemmel együtt szerezzük be az ajándékokat. Kivétel persze, amivel egymást ajándékozzuk meg. Az mindig meglepetés a másik számára.

Amikor megérkezik a várva várt ünnep, kicsit megpihen mindenki, ilyenkor visszagondolok mennyi minden történt az évben. Szeretem a karácsonyt, a nagy sétákat, a családdal, barátokkal töltött időt. Jól esik kicsit kiszakadni a mindennapi rohanásból.


SZLÁVIK ISTVÁN

A karácsonyt mindig szerettem, de igazán talán ebben az évben élem át az ünnep varázsát. Mostanra a kislányom két és féléves lett, már mindent megért, mindennek örül. Éppen ezért az idei adventi időszak másképp telik, mint az eddigiek.

Igyekszem a lehető legszebbé tenni számára a várakozás idejét. Az otthonunkat szépen feldíszítettük. Fények, karácsonyi díszek kaptak helyet a nappaliban. Mondanom sem kell, a csillogás lenyűgözi a kislányomat.

Mikor elkészült a ház ünnepi köntöse, sorra hívta a nagymamát, nagypapát, keresztszülőket, hogy ők is nézzék meg. Sok idő elmegy az ilyesfajta díszítgetéssel, de minden fáradságot megér, ha a végén látom az arcán az örömöt.

Idén a karácsonyi rádió is jó barátom lett. Együtt hallgatjuk a karácsonyi dalokat, meséket. Korábban nem volt szokásom ennyire belemerülni az ünnepbe. Most viszont próbálom a lehető legjobban, legmélyebben átélni ezeket a pillanatokat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább