Klikk Out Vikkendhouse: Dalok, amiket sosem kapcsolok tovább

NFG klubos színpadosként gyakran előfordul velem, hogy elvarázsol egy-egy tehetséges előadó, de vannak olyan felejthetetlen élményeket adó esetek is, mint amilyen a Cornfield Kids koncertje volt pár hete. A csallóközi country zenét játszó zenekar mindegyik tagja zseniális zenész (hozzáteszem, nagyon fiatalon), és az énekesnőjük maga a csoda. Ő Bartal Juli, a még gimis dunaszerdahelyi lány, aki ma bemutatja tíz kedvenc zenéjét egy mixben, amelyet a cikk alján találtok.

Fotó: Ugróczky István

Bartal Juli vagyok, 18 éves, a dunaszerdahelyi magángimi diákja és a Cornfield kids contryzenekar énekesnője.

Számomra nem kérdés, hogy elválaszthatatlanok vagytok a zenével. Mesélnél róla, milyen ez a kapocs köztetek?

A zenével eléggé szoros a kapcsolatom. Kiskoromtól kezdve fontos szerepet játszik az életemben. Anyukám rengeteget énekelt nekem és tucatszámra vásárolta a jobbnál jobb CD-ket a nővéremnek és nekem.

Emellett volt szerencsém a Haddelhadd tagjaival felnőni, tehát rajongó vagyok, mióta az eszemet tudom.

A zene bármilyen helyzetben megoldás. Szavakkal gyakran nehezen fejezem ki magam, ilyenkor a kedvenc dalaimat vagy a gitáromat hívom segítségül. 7 évesen iratkoztam be zenére Sipihez, viszont csak 13 évesen találtam meg az igazán nekem való hangszert, a gitárt. Rengeteget tanultam Sipitől, és ezért sosem lehetek elég hálás. Azóta rengeteg szuper tehetséges zenész ismerősre tettem szert, akik biztatnak arra, hogy fejlődjek. 2 éve kezdtük el összerakni a Cornfield Kids nevezetű zenekarunkat, a fellépéseinknek és a támogatásuknak köszönhetően már nem remeg a lábam, mikor színpadra állok.

Térjünk a mixre, ami a tíz kedvenc zenédet tartalmazza. Mi alapján válogattad a dalokat?

Megvan, mikor shuffle play-re rakod a lejátszási listád, mégis addig kapcsolgatod, míg meg nem szólal az a szám amihez igazán kedved van?

Azokat a számokat írtam ide, amiket sosem kapcsolok át.

Na meg tökéletesen tükrözik a meghatározó zenei korszakaim. Bevallom nagyon nehéz volt ezt a mixet összeállítanom, mert ennél sokkal több kedvenc dalom van. Van pár zenekar, amit fájt kihagynom. Mégis nagyon élveztem, mert olyan számokat hallgattam vissza, amiket évek óta nem hallgattam, pedig nagyon imádom őket.

 

A MIX:

 

TRACKLIST:


1. Anti Fitness Club – Beleremeg A Föld
2. Falling in Reverse – I’m Bad At Life
3. Palaye Royale – Live Like We Want To
4. P. Mobil – Újrakezdeném
5. Nirvana – Where Did You Sleep Last Night
6. Kollár Klemencz – Egyetlen Cigaretta
7. Parno Graszt – Már nem szédülök
8. Bohemian Betyars – Lebegő
9. Csaknekedkislány feat. Szalai Anna – Nem Bizony
10. Quimby – Búvóhely

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább