Klikk Out Vikkendhouse: A gondosan válogatott playlist

A Vikkendhouse mai vendége a jelenleg Somorján élő, épp az érettségi előtt álló Horváth Viki, akinek szenvedélye a költészet és a természetben eltöltött idő. Szereti az utazást és az új élményeket, miközben a természet megfigyelése és a zenehallgatás az, ami igazán kikapcsolja. Ma megmutatja tíz kedvencét egy mixben. 

Fotók: Ugróczky István

Vikkendhouse,Horváth Viki

Horváth Viki, végzős gimnazista vagyok. Tudni kell, hogy amikor fun facteket kell mondani magamról, soha semmi sem jut eszembe, ami nem szokásosként hangzana, de végülis ez is egy fact volt. Szóval szabadidőmet általában versek olvasásával, írásával és hallgatásával töltöm. Képes vagyok órákig a természetben lenni, nézni azt és valami olyasmit találni, ami magával ragad. Imádok emellett utazni-bárhová, és ezeken a helyeken új dolgokat kipróbálni, valamint nyilván lélegezni – zenét hallgatni.

Számomra a zenehallgatás már-már eggyé vált a lélegzés folyamatával. Naponta kb. 1 órát buszozom, ilyenkor is mindig a fülhallgatómhoz nyúlok. Volt olyan eset amikor elfelejtettem eltenni a fülesem és ez az idő a kétszeresének tűnt, rémes volt. Szóval nagyon nehéz elképzelnem az életemet enélkül a csoda nélkül, de azt is nehéz, hogy valaki ezzel ne így lenne. Kiskoromból emlékszem, hogy anyukám is non-stop hallgatott valamit, így már akkor függővé váltam. Ha visszagondolok eddigi életem legboldogabb perceire, kijelenthetem, hogy a boldogság érzetéhez nagyon durván sokat hozzátett a zene.

A filmek jelenetei sem lennének sokszor olyan meghatóak, ha nem lenne alattuk egy érzelmes szám. ????

Vikkendhouse,Horváth Viki

A mixben tíz kedvec zenéd szólal meg. Milyen szempontok alapján döntöttél a zenék kiválasztásáról?

Először is elmondanám, hogy hihetetlenül nehéz volt besűríteni egy 10-es listába a zenéket. Mikor először elkezdtem elemezni, hogy miket is kellene beleraknom a mixbe, több mint 50 screenshotot csináltam róluk. Igyekeztem mindenből szórni egy kis morzsát, így lehet, hogy kissé hullámvasutasra sikeredett az egész, de igazából ez jellemez is engem. Mindegyik zene egy-egy boldog vagy éppen szomorú életszakaszomból való, műfajilag is eltérnek. Az elején érzelmesebb-lassabb számok vannak, a végefelé ez kissé megváltozik.

A MIX:

 

TRACKLIST:


1. London Grammar: Hey now
2. Braids: Evolution
3. Várkonyi Csibészek: Lekapcsolom a villanyt
4. Дeva: Witchcraft
5. OHNODY: Kriszta
6. Silent Poets, Okay Kaya: Almost nothing
7. Son Lux: “Slowly”
8. serpentwithfeet: four ethers
9. Burial: Near Dark
10. Guns N’ Roses: If The World

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább