A nehezebb napokon is pozitívan

Mindenki életében vannak hullámvölgyek. Vannak jobb és rosszabb időszakok, vannak nehézségek, problémák. Tökéletes élet nem is létezik. Hiába vágyunk erre, egyikünk sem ússza meg a kisebb-nagyobb akadályokat. Viszont nem mindegy, hogyan állunk ezekhez a dolgokhoz.

Két út van, csakis rajtunk áll, melyiken indulunk el. Az egyik a negativitás felé visz, a másik a pozitív gondolatok felé. Választhatjuk az elsőt, de felmerül a kérdés, mit is érünk el vele?

Ha mindent borúsan látunk, ráfeszülünk, idegeskedünk rajta, az nem old meg semmit. Épp ellenkezőleg, csak még nagyobb bajt okozunk vele. Túlzott stresszel elhomályosítjuk a realitásunkat, nem vesszük közben észre a jó dolgokat és a megoldástól is távolabb kerülünk.

Ezzel szemben, ha a pozitivitást választjuk, sokkal könnyebb a realitás talaján maradnunk. Bíznunk kell magunkban, abban, hogy igenis képesek vagyunk áthidalni a gondokat. A remény erőt ad, amire nagy szükségünk van a nehezebb napokon.

Ha képesek vagyunk meglátni mindenben a jót, sokkal egyszerűbb lesz megoldani a rosszat.

Mondok egy, szinte már pofátlanul egyszerű példát. Elmerülhetünk a bosszankodásban amiatt, hogy éppen azon a hétvégén szakad az eső, amikorra mi kültéri programot szerveznénk magunknak. Csakhogy ettől még az eső nem fog elállni, és ráadásul még a hangulatunkat is elrontjuk, így aztán semmi máshoz nem lesz kedvünk. Végeredményként pedig azzal fog telni a hétvége, hogy rágódunk valami olyasvalamin, amire nincs ráhatásunk.

De ha inkább arra koncentrálunk, hogy az esőtől legalább felfrissül a levegő, és bár kimenni nem tudunk, azért még tölthetjük kellemesen a napot, sokkal könnyebb lesz elengedni az eredeti tervünket.

Helyette például elővehetjük a polcon porosodó könyvet, amit már hónapok óta szeretnénk elolvasni, de még nem jutott rá időnk. Vagy összebújhatunk a kedvesünkkel és zavartalanul megnézhetünk egy filmet, jókat beszélgethetünk. Hiszen az eső is eláll egyszer, ahogyan a rossz dolgoknak is vége szakad. Csak türelemre és pozitív gondolatokra van szükségünk ahhoz, hogy ki tudjuk várni a szebb napokat.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább