Így juss el Budapestre! | Budapesti Szemle

Budapesti Szemle rovatunk lényege, hogy meghozzuk a kedved, Felvidéki Olvasónk, a budapesti kultúrához. Mit sem érnének ezek a cikkek anélkül, hogy ne kérnénk arra, hogy személyesen is ellátogass az egyes előadásokra, koncertekre, fontosabb eseményekre.

E mostani cikk arra hivatott, hogy megmutassa, nem is akkora ördöngősség eljutni innen a magyar fővárosba, nemcsak valami úri huncutság és nemcsak az utazik oda, akinek tengernyi ideje van. Lássuk csak, hogy is közlekedhetünk, hátizsákosan, tömegközlekedéssel, vagy épp autóval.

Budapesti Szemle,Budapest,utazás

Irány Budapest!

Tömegközlekedéssel utaznál?

Dunaszerdahelyről és környékéről
Kiindulás: Dunaszerdahely Cél: Budapest, Magyarország – Google Térkép
Komáromból és környékéről
Kiindulás: Komárom Cél: Budapest, Magyarország – Google Térkép

Autóval mennél?

Dunaszerdahelyről és környékéről
Kiindulás: Dunaszerdahely Cél: Budapest, Magyarország – Google Térkép
Komáromból és környékéről
Kiindulás: Komárom Cél: Budapest, Magyarország – Google Térkép

Ha már tudod, hogy milyen előadásra mennél, akkor itt kikeresheted a legnépszerűbb színházak és koncerttermek közül a megfelelőt, majd a linkre kattinta megnyílik a saját weboldaluk, ahol a pontos címet is megtalálod.

Ha megvan a cím, akkor csak annyi a dolgod, hogy bemásold a Google Maps keresőbe és máris mutatja az autóutat. Ha tömegközlekedéssel mennél, akkor itt keresd meg a fővárosi útvonalat.

Budapesti Szemle,Budapest,utazás

Itt egy példa!

  • Ha nem autóval, hanem vonattal utaznál Budapestre és a Madách Színházba szól a jegyed, este 19.00-re hétköznap, akkor a következőt kell tenned. Érdemes egy nappal korábban becsomagolnod, hogy másnap már csak az utazást kelljen élvezned.
  • Kikeresed ITT a Dunaszerdahelyről Budapestre tartó vonatokat, ahol az egyes átszállások részleteit is megtalálod és csak annyit kell eldöntened, hogy mennyivel előbb szeretnél Budapestre érni, hogy az előadáson kívül egy kicsit a fővárosi miliőt is élvezhesd.
  • Kereshetsz vonatot magyar nyelven az Elvírán, azaz a MÁV-Starton is ITT, ugyanazokat a találatokat kapod.

Ahhoz, hogy az esti előadásra időben odaérj, érdemes már egy reggeli vonatra felszállni, hogy az esetleges késések ne okozzanak problémát. A Budapestre tartó vonatok többsége Pozsony felé tart, így az utak többsége összesen 4 óra 30 percet vesz igénybe. Ha meg tudod oldani, hogy ügyesen eljuss Komáromba, vagy Érsekújvárba, akkor ott is felszállhatsz a Budapestre tartó vonatra.

De maradjunk Dunaszerdahelynél. Hogy az esti előadást elérjük egyszer kell csak átszállnunk, mégpedig Pozsonyban.

9:45 Dunaszerdahely – 10:53 Pozsony főpályaudvar

11:54 Pozsony főpályaudvar – 14:28 Budapest, Nyugati-pályaudvar

Budapesti Szemle,Budapest,utazás

Az egy óra várakozást elütheted egy jó könyvvel, vagy a telóddal, de beülhetsz egy könnyű ebédre is a pályaudvarhoz közeli étkezdékbe, a gépi kávé, illetve tea sem rossz, vagy a büfékben kapható előre elkészített szendvicsek, illetve pékáruk.

Már csak annyi a dolgod, hogy beüsd a BKK oldalára a fővárosi címet, hogy kidobja a menetrendet. Sőt! Nem is kell a cím, egyenesen beírhatod úticélnak, hogy „Madács Színház” és már ki is dobja, mit kell tenned. Sétálhatsz is, így 15 perc kell, hogy odaérj, de mehetsz villamossal is, aminek az útvonalát az alábbi képen láthatod:

Budapesti Szemle,Budapest,utazás

A hazautat csak másnap délelőttre tervezd, ugyanazon az útvonalon. Éjszakára érdemes egy olcsó szállást szerezni a közelben, vagy egy barátnál meghúzni magad. Ha többen mentek az előadásra, az éjszakai szállás költségei is osztódnak. Társaságban pedig még nagyobb öröm a közös szórakozás! Rovatunk egyik következő cikkében a lehetséges egy-, vagy kétéjszakás megfizethető szálláshelyeket járjuk körbe.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább